Over ons

Initiatiefnemers

Zorginstelling Florence en Coöperatie De Volharding hebben in 2017 het initiatief genomen tot de Hofpas. Levendige buurten met een goed voorzieningenniveau zorgen namelijk voor actieve bewoners. Hierdoor blijven mensen langer gezond en zelfstandig.

Voorheen waren de lokale voordelen opgenomen in de FlorencePas. Die heeft echter sinds 1 januari 2018 een andere invulling gekregen, waarbij de focus meer ligt op services en diensten die mensen ondersteunen bij het zelfstandig wonen. 

Omdat zeer veel mensen juist ook de lokale aanbiedingen waardeerden, is er een samenwerking aangegaan met De Volharding om een kortingspas te kunnen ontwikkelen, die aan deze vraag voldoet. Voor de Volharding is de Hofpas een moderne manier tot het coöperatief voordeel behalen voor hun leden. 

Ruim 50 000 pashouders

Bij de lancering van de Hofpas in het voorjaar van 2017 werd de pas door de initiatiefnemers gratis ter beschikking gesteld aan hun leden en personeel. Bij de start kregen ruim 50.000 mensen in de regio Haaglanden de Hofpas. Inwoners van de regio Haaglanden kunnen de pas GRATIS aanvragen via deze website.

De Volharding

Vereniging de Volharding is al sinds 1935 een begrip in Den Haag. Voor en met haar ruim 25.000 leden wil de Volharding op positieve en sociale wijze een bijdrage leveren aan de maatschappij. Dit doet zij door het organiseren van gemeenschappelijke activiteiten en workshops georganiseerd in het eigen verenigingsgebouw in het Zeeheldenkwartier. De Volharding wil voor iedereen die het nodig heeft een steuntje in de rug zijn. Lidmaatschap is dan ook GRATIS.

Florence

Florence biedt vele vormen van zorg en advies. Dat doen zij thuis, in de vele woonzorgcentra en in de diverse expertisecentra. Altijd dichtbij en voor alle inwoners van Delft, Den Haag, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten en Wassenaar.