Je voordeel bij Zuiderparktheater:

€2,50 korting voor de voorstelling

Kortingscode paspartout Heerekrintjes: Heerekrintjes2018

Zuiderparktheater
Henriëtte Roland Holstweg 100
2533 ST De Den Haag


085-2014955
info@zuiderparktheater.nl
/zuiderparktheater/

Zuiderparktheater 

 

Het Zuiderparktheater, het enige openluchttheater van de regio, is hét zomertheater van Den Haag. Het biedt een feestelijke programmering voor iedereen. Amateurverenigingen op het gebied van kunst en cultuur zijn van harte welkom om het podium te huren. Als uw vereniging een mooi plan heeft, maar geen geld, neem dan vooral contact op. We kunnen altijd kijken wat we voor elkaar kunnen doen. 

Naast een klein professioneel team, zet een grote groep vrijwilligers zich voor ons theater in, om te helpen bij  de exploitatie. Deze vrijwilligers vormen een belangrijke brug naar de bewoners van onze regio. Zij zijn onze ‘ambassadeurs in de wijk’.

 

Café Boom

Café Boom is een nieuwerwets, maar gezellig en intiem café in het Zuiderparktheater, met een groot, gedeeltelijk overdekt, terras. Een café met een adembenemend mooi uitzicht. De komende winter is het café drie dagen per week geopend, gerund door de geweldige vrijwilligers van het Zuiderparktheater, onder begeleiding van Shamel van de Berg. Je kunt in ons café onder het genot van een glas wijn, een tosti of borrelplankje genieten van de herfstzon en de prachtige natuur en dieren in het park. Of zak lekker weg op onze picknickbanken op het terras met een heerlijke warme ‘choco’.

Iedereen is welkom in Café Boom: van jong tot oud! Op het theaterterrein komt geen verkeer, zodat de kleintjes lekker vrij buiten kunnen spelen. Ook is het café de ideale plek voor een kinderfeestje, borrels of vergadering.

 


18 aug - HEEREKRINTJES


Heerekrintjes! Deze verbasterde vloek bezigden volkspoppenspelers in de 19e eeuw regelmatig wanneer zij bij chique families optraden en er een net taalgebruik op na moesten houden. Het Zuiderparktheater gebruikt deze krachtterm als titel voor een wel heel bijzonder festival: het Internationaal Volkspoppenfestival Heerekrintjes! Het poppentheater speelde vroeger een belangrijke rol. Niet alleen in de Nederlandse cultuur, maar in alle culturen. Overal ter wereld werden met poppen- en schimmenspel themas aangesneden die niet op een andere manier besproken konden of mochten worden. Het Zuiderparktheater blaast deze volkscultuur nieuw leven in met voorstellingen uit binnen- en buitenland door, op 18 augustus, traditioneel poppentheater uit uiteenlopende landen en culturen samen te brengen.

 

Alle voorstellingen worden in de originele taal gespeeld, maar zijn ook voor Nederlandse kinderen zeer goed te begrijpen.

 

Programma

 

11:00 | Poppenkast op de Dam: Jan Klaassen moet op de baby passen

11:30 | Jochen Lange Company: Workshop GiGantica

12:00 | Robert Styles: Punch & Judy

12:45 | Jochen Lange Company: Workshop GiGantica

13:00 | Bruno Leone: Het traditionele verhaal van Pulcinella

14:00 | Poppenkast op de Dam: Het traditionele verhaal van Jan Klaassen

11:00-15:00 | Poppentheater Harlekijn: Demonstratie klassieke handpoppen

11:00-15:00 | Anne Dronkers & Haags Theaterhuis: Workshop vingerpopjes maken

 

DATA & TIJDEN

za 18 augustus 2018

start: 11:00

Eind: 15:00

Tickets (incl servicekosten)

– Familiepakket: € 31,00
– Passpartout (alle voorstellingen): € 11,00
– Toegang per voorstelling – in de voorverkoop: € 6,00
– Toegang per voorstelling – aan de poort: €7,00


Hofpasvoordeel: €2,50 korting voor de voorstelling 


25 AUG - symphony in the park

 

Het Residentie Orkest bewijst meer dan ooit dat symfonische muziek ook in de 21ste eeuw van onschatbare betekenis is en een groot publiek kan betoveren. In augustus keert het orkest terug in het Zuiderparktheater, met een romantische concertavond in de zwoele buitenlucht. De vaste dirigent van het Residentie Orkest, Nicholas Collon, trapt het muzikale seizoen af met twee wereldberoemde werken. De overweldigende Schilderijententoonstelling van Moesorgski bestaat oorspronkelijk uit 16 stukken voor piano en is vermoedelijk het meest bewerkte pianowerk aller tijden. Alleen de vermelding in het Guinness Book of Records ontbreekt nog. Ook het Vioolconcert in D majeur van de Russische componist Tsjaikovski verdient een plaatsje: het behoort tot de moeilijkste voor viool geschreven werken. De Amerikaanse violist Stefan Jackiw (zoon van een Koreaanse moeder en Oekraïense vader) speelt het lyrische Vioolconcert als een klassieke rockster. Magistrale magie gegarandeerd.

 

25 augustus 2018

Start voorstelling: 20:00

Einde voorstelling: 21:00

 

Tickets (incl. servicekosten)

– Voorverkoop: € 11,00
– Aan de poort: € 12,00
– Ooievaarspas: € 6,00

Let op: U kunt op elke Ooievaarspas maar 1 kaartje aanschaffen en u moet het kaartje aan de kassa laten controleren.

 


Contactgegevens

Bezoekadres
Henriëtte Roland Holstweg 100
2533 ST Den Haag

Postadres
Snelliusstraat 47C
2517 RH Den Haag

Telefonische bereikbaarheid: wij zijn helaas alleen op voorstellingsdagen telefonisch te bereiken. U kunt wel een boodschap achterlaten op 085-2014955, of een mail sturen.