Je voordeel bij YurtStore :

Bij besteding van € 100,- of meer, ontvangen alle hofpas klanten een porseleinen koffie kopje 'Tulip' van ontwerpster Mana Yildiz in een mooie geschenkverpakking.

YurtStore
Zoutmanstraat 43 A
2518 GM Den Haag


070-7371288
info@yurtcollection.com
www.yurtcollection.com/

Yurt Store

 

yurtstore winkelinterieurYurtStore is de inspiration store van YurtCollection. Gelegen in de zeeheldenbuurt biedt YurtStore een podium aan kunst, cultuur en design dat is geïnspireerd door de Zijderoute. East meets West.

 

YurtCollection verenigt designers en kunstenaars die meubels en accessoires maken van natuurlijke en eerlijke materialen. Daar waar mogelijk worden de meubels gemaakt van gerecyclede en restmaterialen, zodat gebruikte materialen een ‘volgend leven’ krijgen.

 

De meubels die YurtCollection voert hebben een ziel. Je voelt de historie van het meubelstuk en je ziet de samensmelting van westers design met de Zijderoute.

 

Traditie als inspiratie

 

Güler Berk is founder en eigenaar van Yurt Collection en verenigt haar passie voor productontwerp met haar wortels. 'De reis van mijn voorouders uit Centraal-Azië naar Anatolië, en de reis van mijn ouders naar Nederland dienen als inspiratie. Eeuwenlang heeft de Zijderoute een waardevolle uitwisseling van inzicht, kennis en cultuur gecreëerd tussen het Oosten en het Westen.

 

'YurtCollection streeft naar een nieuwe uitwisseling van standpunten, kennis en cultuur door middel van inspirerend en eigentijds design. YurtCollection is een verbinding tussen de Oosterse en Westerse taal die ook wordt weerspiegeld in onze ontwerpen.'

 

'Door de eeuwen heen hebben we de enorme ontwikkeling van kennis en expertise op vele gebieden gezien en ik denk dat dit proces moet worden voortgezet met een moderne aanpak. Met ruimte voor innovatie, duurzaamheid, nieuwe tradities zoals het hergebruik van materialen en oude ambachten met ruimte voor nieuwe vormgeving.'

 

Sociaal en verantwoord

 

'Wij streven bovendien we naar verbetering van de positie van vrouwen; door het hebben van een betaalde baan wordt een inkomen en onafhankelijk verdiend. Wij selecteren onze ontwerpen zorgvuldig en werken nauw samen met onze ontwerpers en ambachtslieden om de beste, verantwoordelijk gemaakte kwaliteitsproducten te kunnen aanbieden '

 

Platform en Workshops

 

De YurtStore is ook een platform waar tentoonstellingen worden gehouden, ontwerpers elkaar ontmoeten -tijdens oa. het Designkwartier en andere evenementen- en waar geregeld workshops worden gegeven op het gebied van interieur- en fotostyling.