The Dutch Souvenir Cafe

 

Ken je the Dutch Souvenir Café in de Heulstraat al? Gelegen vlakbij Paleis Noordeinde in het Hofkwartier in Den Haag. De naam zegt het al, The Dutch Souvenir Café is voor de helft café en voor de helft souvenirwinkel/giftshop. Vergeet wat je van souvenir shops weet, want dit is hoe het zou moet zijn. Hier kun je als local ook heel goed slagen als je op zoek bent naar een leuk cadeautje met een Hollandse of Haagse touch.

 

Je vindt hier van alles! De beste kwaliteit stroopwafels, fiets-accessoires, schilderijtjes en andere Nederlandse lekkernijen, Dutch Design en unieke handgemaakte artikelen.

 

Ook het café is zeer de moeite waard, met heerlijke koffie, zelfgemaakte Haagse hopjes boterkoek, appeltaart en meer. Loop dus snel even langs de Heulstraat!

 


 

Souvenirs en koffie

De achterzijde van het pand is ingericht als winkel, vooral de met hout nagemaakte Haagse gevels springen in het oog. Dat is het ‘winkelstraatje’ met verschillende Hollandse producten als fietsaccessoires, Kunst, wijn en kaas en leuke items voor kinderen. Ook kan je er leuke wit/blauwe The Dutch bikes” huren voor een ritje door de binnenstad of het strand.

 

Aan de voorzijde is het café met een bar en een aantal tafels. Hier krijg je zelfgemaakte Hollandse appeltaart, arretjescake, citroen-speculaaskoekjestaart en de fameuze Haagse hopjes boterkoek. Maar er is ook ontbijt in de vorm van yoghurt en granola, lunch met diverse rijk gevulde tosti’s , boerenkaas en geitenkaas en wat makkelijks voor de kinderen. En natuurlijk Haagse topkoffie van CasaBarista.

 

vouchers