Museum SwaensteynMuseum Swaensteyn is hét huis voor de geschiedenis, kunst en cultuur van Voorburg en Leidschendam. Het museum is gevestigd in het Notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste gebouwen in het Huygenskwartier van Voorburg.


Forum Hadriani, Prinses Marianne en de kunst en cultuur van Leidschendam-Voorburg maken allemaal deel uit van de vaste collectie van Museum Swaensteyn. Daarnaast presenteert het museum tenminste vier tijdelijke tentoonstellingen en zijn er geregeld workshops, lezingen, rondleidingen en andere activiteiten.

Kunst & cultuur aan de Vliet

Van oudsher was Voorburg, meer dan Leidschendam, dé plek waar kunstenaars zich graag vestigden. Het stadje lag dicht bij het drukke Den Haag, met haar culturele voorzieningen en actieve kunstenaarsverenigingen, maar ademde toch de rust van een chique groen dorp.


Museum Swaensteyn beschikt over een collectie kunstwerken en historische objecten die het verhaal van Voorburg, Leidschendam en Stompwijk vertellen, de drie kernen van de gemeente.  Zwaartepunten in de kunstcollectie zijn de schilderijen uit de periode 1880-1950 en de sculpturen uit de jaren 1950-1980.

vouchers