Je voordeel bij Korzo Theater:

25% korting op Footnotes (for Crippled Symmetry) van Keren Levi op 19 mei a.s.
 

*De korting is alleen geldig aan de kassa van Korzo en bij telefonisch reserveren. Op vertoon van de Hofpas betaal je €12,- (i.p.v. €16,-) per persoon.

Korzo Theater
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

070-3637540
info@korzo.nl
www.korzo.nl
korzo.productiehuis

Korzo Theater


Korzo staat bekend als een avontuurlijk podium voor jonge, getalenteerde artiesten in het oude stadshart van Den Haag. Korzo is daarbij ook een van de belangrijkste moderne dansproducenten in Nederland. Altijd in combinatie met de namen van jonge of toonaangevende choreografen en verbonden aan initiatieven die de Nederlandse dans van een nieuwe impuls voorzien.
 

De programma’s in het Korzo theater brengen u dicht bij de talenten van vandaag en morgen. Beleef kleurrijke concerten, inspirerende dans, spannende theaterprojecten en vernieuwende festivals. Met speciale series als Pay What You Want, DansClick, All there is en World Sessions is er altijd iets spannends te ontdekken. En bovenal, in de relaxte sfeer van de Korzo bar kunt u artiesten van over de hele wereld ontmoeten.
 

Inspiratie, dynamiek, betrokkenheid, openheid, verscheidenheid en ontmoeting staan hoog in het vaandel en zijn kenmerken die het beste halen uit de kunstenaars en hun projecten, uit de bezoekers en ook uit de organisatie zelf.
 

Podium

Al meer dan dertig jaar is Korzo een toonaangevend huis voor muziek, dans, theater en sinds kort ook contemporary circus. De programma’s in Korzo brengen het publiek dicht bij de talenten van vandaag en morgen.
 

Bij eerste binnenkomst in het theater is de meest voorkomende reactie er een van stille verbazing. Daarna komen de woorden: dat dit bestaat in Den Haag! Wie heeft het ontworpen? Wat betekent het fraaie lijnenspel op de reusachtige binnengevel? Wie werken hier en wat gebeurt hier allemaal?  
 

Voor de bezoeker laat een avondje Korzo zich soms moeilijk voorspellen, maar wie de stoute schoenen aantrekt zal verrast zijn. Korzo investeert in jong talent en maakt graag voorstellingen en evenementen voor iedereen die verder kijkt dan zijn of haar neus lang is, voor mensen die uitgesproken nieuwsgierig zijn en zin hebben in een ‘net-even-anders-dan-anders’ theateravond. En als bonus kun je in de relaxte sfeer van de Korzo bar artiesten van over de hele wereld ontmoeten.
 

Zaterdag 19 mei: Footnotes (for Crippled Symmetry)

Gebaseerd op het unieke muziekstuk Crippled Symmetry van de Amerikaans componist Morton Feldman creëert choreograaf Keren Levi een subtiel verschuivend samenspel van dans, klank en ruimte.

Drie vrouwelijke dansers schetsen met hun lichaam ritmische patronen in een installatie van wanden en zichtlijnen van beeldend kunstenaar Krijn de Koning. De soundscape is van Tom Parkinson. De voorstelling is een ode aan de ‘kreupele’ symmetrie, de imperfectie en de menselijke feilbaarheid.
 

"Een fascinerend weefsel van auditieve en visuele fragmenten. Meeslepend, tot de zesde en laatste voetnoot." (Het Parool)

Aanvang: 20:30
 

Meer info: http://www.korzo.nl/nl/producties/footnotes-crippled-symmetry
Na de voorstelling volgt er een nagesprek onder leiding van choreograaf Amos Ben-Tal