Je voordeel bij Humanity House:

- GRATIS koffie/thee bij een museumbezoek

Humanity House

 

De meesten van ons kennen rampen en conflicten gelukkig alleen uit de krant of van tv. Situaties die zich ver weg op andere plekken in de wereld afspelen. Het Humanity House brengt ze in haar museum dichterbij. Via een spannende ervaringsreis van ongeveer drie kwartier zie, hoor en beleef je wat het betekent om te moeten overleven in een conflict- of rampgebied.  Je kruipt in de huid van een vluchteling. Daarna ontmoet je de mensen die - in het echt- hebben ervaren wat oorlog en conflict betekenen. 

Maak bijvoorbeeld kennis met Bruce uit Nigeria, die als kindsoldaat de oorlog in Liberia meemaakte. En met Akhrat die uit Irak vluchtte en in tien verschillende asielzoekerscentra heeft gewoond.

 

Meer dan een museum

Naast een museum is het Humanity House ook een ontmoetingsplek waar wekelijks debatten, festivals, filmavonden en andere activiteiten plaatsvinden. Ook biedt het Humanity House veel programma's voor het onderwijs rond de thema's vluchtelingen, noodhulp, vrede en recht.


Op 5 mei staan we stil bij onze vrijheid. Helaas is op veel plekken in de wereld vrede en vrijheid nog steeds niet vanzelfsprekend. Miljoenen mensen zijn op de vlucht omdat het thuis niet veilig is.  Vraag jij je wel eens af hoe het is om te moeten vluchten van huis en haard? In het Humanity House kun je zelf ervaren wat dat met je doet. 

Via een intense ervaringsreis kruip je in de huid van een vluchteling. Daarna ontmoet je acht mensen die - in het echt - hebben ervaren wat oorlog en conflict betekenen.
 

vouchers