Je voordeel bij Humanity House:

Gratis koffie/thee bij een museumbezoek

Humanity House, meer dan een museum

Kruip in de huid van een vluchteling

 

Nooit eerder waren er zoveel mensen op de vlucht. Vraag jij je wel eens af hoe het is om te moeten vluchten van huis en haard? In het Humanity House kun je horen, zien en beleven wat dat met je doet. Via een intense ervaringsreis door het museum kruip je in de huid van een vluchteling. Daarna ontmoet je de mensen die - in het echt- hebben ervaren wat oorlog en conflict betekenen. Maak bijvoorbeeld kennis met Bruce uit Nigeria, die als kindsoldaat de oorlog in Liberia meemaakte. En met Akhrat die uit Irak vluchtte en in tien verschillende asielzoekerscentra heeft gewoond.

 

Meer dan een museum

Naast een museum is het Humanity House ook een ontmoetingsplek waar wekelijks debatten, festivals, filmavonden en andere activiteiten plaatsvinden. Ook biedt het Humanity House veel programma's voor het onderwijs rond de thema's vluchtelingen, noodhulp, vrede en recht.


Nacht van het Conflict - 15 dec 


Nederland bekleedde in 2018 een jaar lang een zetel in de VN-Veiligheidsraad. Op het allerhoogste niveau praatten we mee over oorlog, vrede & internationale veiligheid. Hoe hebben we het er van afgebracht? En wat waren de belangrijkste kwesties op het wereldtoneel? Je komt erachter tijdens de Nacht van het Conflict!

Tijdens dit festival duiken we in de complexe wereld van conflicthantering en internationale veiligheid. Je hoort van hoge functionarissen en diplomaten, maar ook van biologen, filosofen, theatermakers, soldaten en mensen uit conflictlanden hoe je aan vrede & veiligheid werkt.

Zo gaat Minister Kaag in op wat de VN-Veiligheidsraad en Nederland kunnen betekenen in het voorkomen van conflicten, Victor Ochen vertelt zijn persoonlijke verhaal en bioloog Frans de Waal zet je aan het denken over de vredelievende en gewelddadige driften van de mens.

  • Lezingen & persoonlijke verhalen. Met o.a. Minister Kaag, Victor Ochen (als jongste ooit genomineerd voor Nobelprijs voor de Vrede) en bioloog Frans de Waal 
  • Theater & Kunst; o.a. het theaterstuk ‘ The Automated Sniper’, fotografie van KABK studenten.
  • Speeddates & Barhangen: na de lezingen gaan de sprekers met je aan de bar hangen, om je prangende vragen te bespreken. Ook zijn er speeddates met mensen die zich inzetten voor een internationale veiligheid, zoals directeuren van ngo’s en soldaten.
  • Food, drinks & music:  Voor lekker eten en drinken wordt natuurlijk gezorgd. En aan het eind kun je lekker stoom afblazen tijdens het bunkerfeestje

 De nacht van het Conflict is in het Theater aan het Spui, Spui 187, 2511 BN, Den Haag. 


Het Humanity House is in 2010 opgericht en is een initiatief van het Nederlandse Rode Kruis.

vouchers