Je voordeel bij COMM (Museum voor Communicatie):

Een warm drankje naar keuze op vertoon van een gekochte entreeticket.


Niet i.c.m. Museumjaarkaart.

COMM (Museum voor Communicatie)
Zeestraat 82
2518 AD Den Haag


070-3307570
communicatie@comm.nl
www.comm.nl/
COMM.museum/

COMM, Museum voor Communicatie

 

‘’ Stap in de wereld van communicatie bij COMM. We praten, appen, mailen, lachen en bellen zonder er bij stil te staan. Vraag jij je wel eens af hoe dat overkomt op anderen en hoe mensen honderden jaren geleden communiceerden, zonder het internet? Je ontdekt het in COMM!


Wat betekent de emoji met het lachende drolletje precies? Hoe bezorgden mensen vroeger hun boodschap? Je ontdekt het in COMM - het vernieuwde museum voor communicatie. Hét uitje voor het hele gezin.

 

Zo is er onder andere een emoji hoek waar je ontdekt wat emoji’s écht betekenen, kan je in een razendsnelle game een boodschap bezorgen zoals dat vroeger ging, en kom je erachter wat de impact van communicatie is op jou en jouw omgeving.

 

We communiceren allemaal de hele dag door zonder er bij stil te staan. Dat is eigenlijk gek want het bepaalt hoe anderen jou zien en hoe jij anderen ziet. Denk aan een glimlach, Whatsappen, een kaartje sturen, de slappe lach krijgen en roddelen. Zelfs niets zeggen is een vorm van communiceren. In COMM kom jij erachter wat het precies inhoudt en wat het voor jou betekent. COMM is niet een standaard museum.

 

COMM staat vol met communicatie van vroeger. Denk aan: post bezorgen, telegrammen versturen, codes versleutelen, biechthokjes, reclametrucjes, en de start van het internet. We kunnen niet meer zonder, maar weet jij ook hoe aanwezig jij bent op het internet? Hoe zwaar is jouw digitale afdruk? Kom erachter in COMM. ‘’


Enkele topstukken in de collectie: Blauwe Mauritius
Bekijk een van de duurste postzegels ter wereld, genaamd: de Blauwe Mauritius. Een uniek, ongestempeld exemplaar uit 1847 met een waarde van circa 2 miljoen euro.


Brievenkist De Brienne
Simon de Brienne was een 17e-eeuwse post meester in Den Haag. Brieven die niet konden worden bezorgd – omdat iemand niet voor de brief kon of wilde betalen – heeft hij bewaard. Ze vormen nu een schatkist onaangeraakt door de tijd: 2600 berichten vol roddels, schandalen en intriges.


Buizenpost
De buizenpost is een van de hoogtepunten. Vroeger werd het vaak gebruikt maar tegenwoordig bestaat het bijna alleen nog maar in COMM. Je schrijft boven een kaartje, stopt het in de buizenpost en hop daar gaat je kaart in een doorzichtige buis het hele museum door naar beneden. Daar kun je hem opvangen en ophangen voor andere bezoekers.Enigma

De Enigma is vernoemd naar het Griekse woord voor ‘raadsel’ en is een codeermachine voor
het versleutelen en ontcijferen van berichten. In de Tweede Wereldoorlog werd deze veelvuldig gebruikt en de codes waren bijna onmogelijk om te kraken. Het duurde meer dan zes jaar om de codes te ontcijferen.

Kom er daarnaast achter wat emoji’s écht betekenen en speel razendsnelle games in het thema van post.


Wisseltentoonstelling

Paper Magic

Heeft papier eigenlijk nog een toekomst in deze digitale wereld? Bezoek tot december onze wisseltentoonstelling ‘Paper Magic’ en kom er achter wat je tegenwoordig allemaal met papier kunt doen!


Influencers Behind the Scenes

In de #IBTS route door het museum vind je unieke video-content van populaire Influencers. Dit zijn idolen van nu die bekend zijn geworden via sociale media. Hoe communiceren zij? Is het serious business? Ontdek het in COMM. Mede mogelijk gemaakt door Fanfiber!

Hèt uitje voor alle leeftijden. 

vouchers