Je voordeel bij Auteur Kim Heijdenrijk:

Houders van de Hofpas ontvangen Op zoek naar George en/of Mevrouw Breek gratis thuis in een mooie cadeauverpakking, gesigneerd door de auteur.

 

 

Auteur Kim Heijdenrijk
Gaslaan
2562 LD Den Haag


...
info@kimheijdenrijk.nl
www.kimheijdenrijk.nl
K.Heijdenrijk

"Magnifiek verhaal voor een debuut.
Heijdenrijk toont zich een veelbelovend schrijfster" 

NBD/Biblion

Na haar verhuizing naar een andere wijk in Den Haag besluit de voormalig journalist Kim Heijdenrijk zich te verdiepen in de geschiedenis van haar nieuwe buurt. Ze komt erachter dat aan het einde van haar straat ooit een berucht weeshuis stond; Huize Groenestein. Nieuwsgierig geworden gaat ze op zoek naar informatie en stuit via Marktplaats op een oude ansichtkaart. Het poststuk blijkt in 1916 vanuit Groenestein verzonden te zijn door de toen 13-jarige George Krul. Wat hij op de kaart aan zijn oom schrijft raakt haar. Wie was 'Sjors' en wat is er van hem geworden?

 

Aan de hand van alle denkbare bronnen reconstrueert Kim Heijdenrijk de tragische geschiedenis van George en niet alleen van hem: haar zoektocht geeft een indringend beeld van het leven van de 'gewone' man in de twintigste eeuw.  Op zoek naar George voert de lezer terug naar 1860. De feiten van zijn leven, inclusief de industriële revolutie en twee wereldoorlogen, geven een uniek tijdsbeeld van het Nederland tussen 1860 en 1980; de periode waarin het fundament van de Nederlandse welvaartsstaat werd gelegd.

 


 

Kim Heijdenrijk (Amsterdam, 1979) is schrijver, columnist voor het magazine Haagse Historie, lezer en liefhebber van geschiedenis. Na de School voor Journalistiek werkte ze als redacteur voor televisie en dagbladen, werd parlementair verslaggever en schreef met Op zoek naar George haar eerste boek. Kim werkt op dit moment aan een boek over Kasteel de Binkhorst en onderzoekt zij een fatale familiegeschiedenis.

vouchers