Hofpasaanbieding:

- Een growkit om ook thuis zwammen te kweken en een rondleiding voor €17,50
- Bij een rondleiding voor vier personen, de 5e persoon gratis!

 

HaagseZwam
Televisiestraat (nr ) 2
2525 KD Den Haag


06 159 41 704
info@HaagseZwam.nl
www.haagsezwam.nl/
haagsezwam

HaagseZwam

HaagseZwam werkt aan totale verduurzaming: lokale voedselproductie op koffiedik. Koffiedik zetten wij – vers, schoon en lokaal – in als grondstof. Daar kweken we oesterzwammen mee en daarmee is mooi voedsel lokaal verkrijgbaar.
 

Duurzaam

Wij maken gebruik van de middelen die al in onze economie voor handen zijn: heel veel koffiedik. Wist u dat Nederland wereldwijd de grootste verbruiker is van koffie? Den Haag verbruikt jaarlijks al minimaal 6 miljoen kilo koffie.  En dat levert minimaal evenzoveel koffiedik op…dat zou zonde zijn als dat op de afvalberg belandt.
 

Dus: wij halen koffiedik op in Den Haag en samen met andere restproducten (!) kweken wij daarmee oesterzwammen. Dat doen we op de fiets met een kar erachter, een beetje anders EN vooral schoon. Eigenlijk heel logisch.
 

Onze afnemers zijn fantastische restaurants in en om Den Haag.  Daar staat de HaagseZwam op de menukaart. Daar zijn we supertrots op! Meer weten over onze duurzaamheid? Kijk hier voor meer informatie.
 

Rondleiding

Elke eerste donderdag van de maand kan je tussen 16.30 – 17.30 uur de kwekerij bezoeken. Op elke eerste zaterdag van de maand kun je hier terecht van 10:00 – 11:00 uur. Je krijgt een kijkje in de kwekerij en wij vertellen ons verhaal. Kosten rondleiding € 10 pp. Meld je vooraf online aan.
 

Workshop

Altijd al zelf paddenstoelen willen kweken? Benieuwd hoe je thuis een vlees vervangend product kan kweken? Wij leren je hoe je paddenstoelen kunt kweken op een zelf gemaakte voedingsbodem. En de unieke gelegenheid om jouw kweekzak ook thuis te hebben?

Elke tweede zaterdag van de maand van 10:00 tot 12:00 uur kan je dit komen doen voor € 35 pp. Meld je vooraf online aan.
 

Educatie

Het zou toch geweldig zijn als leerlingen op het koffiedik van hun school of opgehaald uit de buurt oesterzwammen kunnen kweken! Daarom voorzien wij een educatiepakket voor op scholen, zodat de waarde van afval net zo gewoon wordt als tandenpoetsen.

Het kweken van oesterzwammen op koffiedik? Dat is gewoon heel logisch. We maken het passend in overleg met school. Interesse? Mail naar info@haagsezwam.nl en we maken snel een afspraak.

vouchers