Je voordeel bij De Waterreus:

€10,00 voor het ontbijtbuffet op zondag ipv €12,50 (exclusief dranken) (geldig voor 2 personen per pas)


Strandrestaurant De Waterreus 

 

De Waterreus is het hele jaar door de ideale plek om een heerlijk hapje te eten en gezellig iets te drinken aan zee. Maar het is ook dé locatie om iets te vieren. Vrijgezellenfeest, huwelijk, bedrijfsuitje, teambuilding: op onze schitterende strandlocatie brengen wij elk feest op smaak. Met de lekkerste gerechten, workshops of iets anders. Compleet verzorgd, dus! Kortom: het hele jaar door een feest. Wij zijn ook makkelijk toegankelijk voor mensen voor minder valide mensen en wij hebben daar voor een certificaat voor. 

 

De Waterreus is een begrip in Scheveningen. Het strandrestaurant staat al decennia aan de boulevard van Scheveningen. 

 

Geschiedenis 

 

Vrijdag 15 april 2016 zijn wij officieel geopend met ons nieuwe restaurant, hét eerste jaarrond strandrestaurant op Scheveningen.

 

Na jarenlang vragen om überhaupt jaarrond exploitatie aan het strand van Scheveningen mogelijk te maken. Dat resulteerde in een proef vanuit de gemeente, waardoor een handvol ondernemers mee mag doen om hét strandgevoel het hele jaar door mogelijk te maken. Het vervult ons van trots dat wij, met steun van Peter Ludovici, op dit vlak de pioniers zijn. Wij denken dat ons concept van jaarrond zal bijdragen aan de gemeentelijke ambitie om van Scheveningen een vierseizoenen badplaats te maken.

 

Nadat we groen licht hadden om een jaarrond strandrestaurant te ontwikkelen zijn we op zoek gegaan naar een architect die wat moois voor Scheveningen wilde ontwikkelen. We denken dat dit met onze architect Angelika Barzilay, van Barzileye Concept and Design, prima gelukt is. We hebben gekozen voor een strandrestaurant met een stoere, strakke uitstraling, met een rustige huiselijke sfeer, waarin zowel de Noordzee als oud-Scheveningen zijn terug te vinden. Kijk maar naar de tafels met schelpendecoraties en met oude ansichten met afbeeldingen van het Scheveningen van vroeger.

 

De open keuken is ook een bewuste keuze geweest; we hopen uiteraard dat mensen vanaf de boulevard al trek krijgen bij het ruiken van onze traditionele keuken, met uiteraard veel vis gerechten.

 

Dat wat hier allemaal staat niet vanzelf is gegaan, moge duidelijk zijn. Vlak nadat we in oktober ons oude strandrestaurant hadden afgebroken en verkocht, zijn we direct en vol enthousiasme met de bouw van dit strandrestaurant begonnen. Toen de vergunning werd afgegeven was het een komen en gaan van hardwerkende bouwvakkers, die ervoor gezorgd hebben dat we vanaf februari open zijn. We hebben inmiddels al wat weekenden gedraaid, onder meer met Valentijn en Pasen.

 

Steve en Kim hebben er met de crew ontzettend veel zin in om van De Waterreus een strandbelevenis te maken; ook bij windkracht 10!


Menukaart 

 

De Waterreus heeft het gehele jaar door heerlijke gerechten en arrangementen! 

Zeer bekend zijn de heerlijke ontbijtjes maar ook de elke dag verse kreeft. 

 

De Waterreus is het gehele jaar geopend van 09:00 - 01:00 uur. 

 

Naast het restaurant kan je hier ook hele leuke workshops volgen. Waaronder powerkiten, segway, culinaire workshops en strand workshops als zandsculpture. 
vouchers