Nieuw:
Stap over en blijf genieten van voordeel
Stap over en blijf genieten van voordeel
21-09-2021 0

Miranda van Wilgen
Miranda van Wilgen
28-06-2021 0

Ga je mee wandelen ?
Ga je mee wandelen ?
09-06-2021 0

Rage Room FUN
Rage Room FUN
01-06-2021 0

Binnenhof in beeld
Binnenhof in beeld
22-05-2021 0

Het Zuiderpark bruist weer komende zomer

Posted by admin 24-05-2018 0 Comment(s) De buurt in,

Het Zuiderpark, gelegen in Moerwijk, is een werkelijk fantastisch stadspark. Dat weet natuurlijk elke Hagenaar, maar het park herbergt ook prachtige parels die misschien iets minder bekend zijn.

 

De kracht van het Zuiderpak is haar ruimte. Het park is in 1908 ontworpen door H.P. Berlage en tussen 1923 en 1936 aangelegd als werkverschaffingsproject. Het was de tijd dat het woord 'vierkantemeterprijs' nog niet bestond. Er werd niet gekeken op een metertje meer of minder. Dat voel je als je door het park loopt, fietst, skatet of rent. Je hebt daar namelijk prima de ruimte voor in dit park.

 

Het park is aangelegd met prachtige waterpartijen en grote (speel)weides en is daardoor zo'n geweldige plek om te ontspannen en om je even helemaal te ontrekken aan het drukke stadsleven, dat in de omliggende wijken elke dag zich in volle hevigheid voltrekt. Het Zuiderpark is een oase van rust temidden van alle hectiek.

 

Maar het park is niet alleen een heerlijk, ruim en rustgevend park, er zijn ook ongelooflijk veel verschillende voorzieningen gehuisvest. Het park kent sportaccommodaties, restaurants, een manege, midgetgolf, skatebanen, rondritten met een treintje ..... Het is eigenlijk te veel om op te noemen. Maar door de diversiteit aan voorzieningen is het park een echt volkspark met voor ieder wat wils. Of je nu sportief bent en juist komt voor de natuur en je rust, geinteresseerd bent in kunst of gezellig met familie en vrienden wilt barbecueën; In het zuiderpark kan het allemaal en niemand zit elkaar in de weg.

 

Zoals gezegd herbergt het Zuiderpark ook een aantal bijzondere voorzieningen.

 

Eendenkooi
De oudst bekende eendekooi van Nederland is gelegen in het Zuiderpark. Vroeger lag deze eendenkooi midden in de weilanden, nu midden in de stad. Van oorsprong werden in een eendenkooi wilde eenden gevangen voor consumptie, tegenwoordig is de eendenkooi juist een rust- en herstelplaats voor dieren en een centrum voor onderzoek naar de vogelsstand. De eendenkooi is niet vrijelijk toegankelijk voor publiek, maar jaarlijks worden er rondleidingen gehouden. De Eendenkooi is ook de naam van de naastgelegen manege.
 

Beeldenroute
In het park is er een werkelijk prachtige beeldenroute uitgezet. Helemaal gratis en voor niks kun je genieten van oude en moderne beelden. Beelden die speciaal voor het park ontworpen zijn, maar ook nieuwe beelden. Het park biedt daarnaast ruimte aan beelden die (tijdelijk) geen plaats meer vinden elders in de stad. Een blauw pad, de zogenaamde dwaalroute, voert je langs alle werken en langs de diverse stukjes natuurschoon van het Zuiderpark. Er is een gratis folder verkrijgbaar over de route met alle informatie over de beelden en hun makers.
 

Natuurspeelplaats
Bij de renovatie van het park in 2010 is er een fantastische natuurspeelplaats aangelegd. Hier kunnen kinderen de hele dag heerlijk ravotten met water en zand. Kruipen, rennen en klimmen. Een spannende speelplaats, die uitnodigt dammen te bouwen zoals we die bouwen op vakantie in een Franse beek. Hier hoeven kinderen zich geen moment te vervelen. De speelplaats staat garant voor uren speelplezier. En als ouders hoef je je ook niet te vervelen, want na afloop zijn ze pikzwart...

 

Arboretum
Het Zuiderpark heeft ook een arboretum. Een arboretum is een bomentuin. Hier groeien bomen en heesters met bijzondere bladeren, aparte bloemen en vreemde vruchten. Het wordt ook wel het ‘Landengebied’ genoemd, omdat er soorten groeien die afkomstig zijn uit verschillende landen, verspreid over de hele wereld. Het gebied van 14 hectare groot en open voor publiek. De laatste tien jaar zijn er meer dan 2900 nieuwe bomen en heesters geplant.

 

Hofpaspartners


In en rond het Zuiderpark zijn verschillende Hofpaspartners gevestigd;
 

Parkoers
Parkoers is een lunchroom gelegen in het Zuiderpark. Je kunt hier terecht voor een heerlijk ontbijt, een uitgebreide brunch/lunch. Ook is Parkoers dé plek voor een gezellige borrel.
 

Bij Parkoers gebruiken ze bij voorkeur seizoensgebonden producten met een eerlijk verhaal. Ze werken met verse ingrediënten die het liefst afkomstig van buren uit het Zuiderpark. Lokaler kan niet! Heel bijzonder zijn huisgemaakte taartjes voor bij de koffie of thee!

 

 

Gouden Wok
De Gouden Wok ligt aan de rand van het Zuiderpark, nabij het nieuwe sportcentrum en het zwembad. In dit all you can eat-restaurant kun je een avond lang genieten van een overdonderend groot aantal gerechten uit vele landen en keukens. Een culinaire wereldreis, tegen een vast bedrag. Heerlijk, betaalbaar en gezellig.

 

 

 

LOF Catering
Lof Catering heeft al jaren bewezen een goede en betrouwbare catering partner te zijn, (sportieve) evenementen te kunnen organiseren en moeilijk lopende zaken weer winstgevend te maken met hun ervaren horeca exploitanten. Lof Catering is met Grand Café ParkZuid uw gastheer en aanspreekpunt voor al uw horeca wensen in en rondom de Sportcampus.

 

 


 

Zuiderparktheater
Last but not least is het Zuiderparktheater. Het Zuiderparktheater, het enige openluchttheater van de regio, is hét zomertheater van Den Haag. Het biedt een feestelijke programmering voor iedereen.

Ook voor de komende zomer staan er weer prachtige voostellingen geprogrammeerd, van klassieke muziek met het Residentieorkest tot Pink Floyd (ook klassiek natuurlijk) en van een theatercollege over en onder de sterren tot aan Sjaak Bral.