Nieuw:
Stap over en blijf genieten van voordeel
Stap over en blijf genieten van voordeel
21-09-2021 0

Miranda van Wilgen
Miranda van Wilgen
28-06-2021 0

Ga je mee wandelen ?
Ga je mee wandelen ?
09-06-2021 0

Rage Room FUN
Rage Room FUN
01-06-2021 0

Binnenhof in beeld
Binnenhof in beeld
22-05-2021 0

Weimarstraat, the perfect blend

Posted by admin 08-01-2018 0 Comment(s) De buurt in,

 

 

weimarstraatDe Weimarstraat is een heerlijke winkelstraat dwars door het Haagse Regentessekwartier. De 1,5 kilometer lange winkelstraat tussen de Emmakade en de Valkenboskade, is een perfecte blend van alles wat Den Haag te bieden heeft. 

 

De Weimarstraat is chic en levendig en een perfecte mix van Nederlandse en buitenlandse winkels, een combinatie van speciaal-winkels en landelijke ketens en een aantrekkelijke mix van winkels en horeca. Kortom: de Weimarstraat is the perfect blend. Een straat waar je heerlijk kunt winkelen en nooit raakt uitgekeken. Bovendien is het Regentessekwartier een beschermd 19e-eeuwse stadsgezicht en ook dat brengt een speciale sfeer met zich mee.

 

Een chique start

 

Vanaf de Emmakade gezien, begint de straat als chique woonstraat. Tot aan de Suezkade bepalen de prachtige woonhuizen het straatbeeld. In het midden van dit eerste deel van de Weimarstraat ligt het bijzonder sfeervolle Koningsplein. De prachtige oude bomen en de opvallend lage bebouwing rondom het plein, vormen het decor een van gezellig, levendig maar toch rustig plein. 

 

De Weimarstraat is vernoemd naar de groothertog van Saksen-Weimar-Eisenach, een Duitse edelman die aanvoerder was in het Nederlandse leger tijdens de Slag bij Waterloo. De straataanleg begon in 1884, aan de kant van het Koningsplein. Het laatste deel nabij de Valkenboskade is uit de jaren '30 van de vorige eeuw.

 

Een levendige winkelstraat

 

Na de Suezkade verandert de Weimarstraat is een levendige winkelstraat. In dit deel van de straat zijn het de kleine speciaal-zaken die het beeld bepalen. Hier kun je genieten van lokale lekkernijen en je laten verrassen door prachtige exotische producten. Van Hollandse haring tot Palestijnse tahini en van fantastische vintage meubels tot bijzondere cadeaus. In dit deel zitten vooral kleine zelfstandige ondernemers.

 

Verderop hebben zich ook grotere ketens als de Blokker en Albert Heijn zich gevestigd. En het is deze perfecte mix die de Weimarstraat zo bijzonder maakt. Je kunt in de Weimarstraat eten kopen uit alle windstreken, biologische en veganistische producten kopen, maar je kunt er ook terecht voor car-audio, computerborduren of een heerlijke massage. De Weimarstraat is werkelijk van alle markten thuis.

 

Hofpas-partners

 

weimarstraat partner

 

De Weimarstraat is al een echte Hofpas-straat geworden. Onderstaande bedrijven hebben allemaal een aantrekkelijke aanbieding. Steek bijvoorbeeld je licht eens op bij Haguegym. Dit is geen doorsnee sportschool. Hier word je nog persoonlijk begeleid door eigenaar Julien Oosterbaan. Of loop eens naar binnen bij de Maan is Rond van Maud Schroth bijvoorbeeld. In deze bijzondere winkel koop je van alles op het gebied van woonaccessoires, DIY-materiaal en bijzonder speelgoed. Of koop een fiets bij Beer. Dat scheelt al snel tientallen euro's. Het is teveel om op te noemen. Alle aanbieders zijn allemaal stuk voor stuk de moeite waard.

 

 

 

 

 

Theater de Regentes

 

Eén van meest bijzondere plekken in de Weimarstraat, vlakbij het Regentesseplein is het Theater De Nieuwe Regentes. Niemand vermoedt achter de relatief smalle gevel het enorme complex dat er achter schuilgaat. Oorspronkelijk was dit monumentale pand een zwembad, maar is nu omgebouwd tot een schitterend theater, waar buurtgericht theater gemaakt wordt. Het pand omvat een mooie theaterzaal, kleine bijzondere ruimtes en een gezellige tearoom. En niet onbelangrijk een heel aantrekkelijke programmering

 

Evenementen 


De Weimarstraat is een winkelstraat waar vaak activiteiten worden georganiseerd, zoals streekmarkten en braderieën. Zowel in de lente als in de zomer wordt een straatfestival georganiseerd waarbij een Home Made Market, een Foodtruckfestival en een kindervrijmarkt in één geschoven worden.  Ook dit levert een fantastische mix op. Dan bruist de Weimarstraat aan alle kanten.

 

Bereikbaarheid 


De Weimarstraat is met de auto en het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. Via de Koningin Emmakade/Waldeck Pyrmontkade rij je vanuit de stad de wijk in, maar ook via de Regentesselaan of  Valkenboslaan, kom je op de Weimarstraat uit. De winkelstraat beschikt over voldoende parkeergelegenheid. De Weimarstraat is met het openbaar vervoer bereikbaar met tram 3, 11, 12 en ook bus 21 stopt in de winkelstraat.

 

Alle Hofpaspartners

Haguegym                      
Wijn & Kunst
Beer Fietsen
De Maan is Rond
Xcelsior
Bokstijn Feestartikelen
Personality Computerborduren 
Ashok Surinaamse Bakkerij
Jantje de Veggie Doctor