Nieuw:
Stap over en blijf genieten van voordeel
Stap over en blijf genieten van voordeel
21-09-2021 0

Miranda van Wilgen
Miranda van Wilgen
28-06-2021 0

Ga je mee wandelen ?
Ga je mee wandelen ?
09-06-2021 0

Rage Room FUN
Rage Room FUN
01-06-2021 0

Binnenhof in beeld
Binnenhof in beeld
22-05-2021 0

Word wijnboer in Den Haag

Posted by admin 21-08-2017 0 Comment(s) Artikelen & Specials,

Altijd al gedroomd van een eigen wijngaard. Leven als een god Frankrijk. Met je eigen kelder, dwalend tussen de grote vaten. Vol met heerlijke rijpende wijn... Dat kan nu.... in Den Haag !!!

 

Niet langer dromen en word wijnboer in je eigen stad! Bij de Haagse stadswijngaard. 

 

Je eigen wijngaard

 

Midden in Moerwijk aan het Hildebrandplein ligt de Haagse Stadswijngaard 'De Haagse Heerlijkheid', en jij kan daar nu  'mede-eigenaar' van worden. Je kunt je inschrijven voor een stukje wijngaard met 10 druivenstokken. Voor een jaar lang ben jij dan de wijnboer van deze druivenstokken. De planten vallen onder jouw hoede en de oogst die van jouw stokken komt, mag je zelf houden.

 

Samen wijn leren maken

 

In de wijngaard ga je samen met de andere wijnboeren leren hoe je druiven moeten telen en wijn moet maken. Het seizoen begint aan het eind van de winter. In een aantal bijeenkomsten door het jaar heen leer je de verschillende onderdelen van de wijnbouw doorlopen: wintersnoei, zomersnoei, bladpluk, etc en uiteindelijk de oogst.

 

Elke bijeenkomst duurt iets van 1,5 uur, gedurende de oogst vaak wat langer. Het leuke van het samen doen is dat, als je een keer niet kunt, de anderen het voor je kunnen overnemen, terwijl je ook gewoon een momentje zelf naar de wijngaard kan gaan om je druifjes te vertroetelen ;)

 

Dus schrijf je in, maak je droom waar en word wijgaardenier. En misschien drink jij volgend jaar dan wel je eigen wijn. Hmmm....

 

Meer informatie over kosten en het programma vind je hier