Nieuw:
Stap over en blijf genieten van voordeel
Stap over en blijf genieten van voordeel
21-09-2021 0

Miranda van Wilgen
Miranda van Wilgen
28-06-2021 0

Ga je mee wandelen ?
Ga je mee wandelen ?
09-06-2021 0

Rage Room FUN
Rage Room FUN
01-06-2021 0

Binnenhof in beeld
Binnenhof in beeld
22-05-2021 0

Madurodam in het donker: een prachtig lichtspektakel

Posted by admin 21-12-2017 0 Comment(s) Artikelen & Specials,

Door Willemijn, van Ranja en Rosé

 

Waar moet je in ieder geval zijn geweest, als je een bezoek brengt aan Den Haag? Ik denk dat velen Madurodam zeker in de top 5 van toeristische attracties hebben staan? Maar ben je er zelf wel eens geweest? Nee? Dat is echt zonde! Want ik vind Madurodam, zeker ook voor mensen uit de Haagse regio, één van de leukste uitjes van de stad. En helemaal nu tijdens de Kerstvakantie. De Madurodam winterweken zijn een aanrader voor jong en oud.

 

 

Poedersneeuw, Kerst en de Elfstedentocht

 

 

 

 

Ons bezoek was op een druilerige, beetje donkere woensdagmiddag. Maar dat had ook een voordeel, want juist door het donkere weer was het van begin (nog licht) tot het eind (echt donker) genieten van de lampjes. Je begint het park bij de kleine huisjes. Hier loop je van Gouda naar Sneek om vervolgens een gezellige dorpsstraat te zien en op de kermis te eindigen. En voor de winterse tafereeltjes is dit het leukste gedeelte van het park. Madurodam heeft hier namelijk winkelstraten in echte kerstsfeer gehuld, pleintjes besneeuwd met poedersneeuw, meerdere kerstmarkten neergezet, en vooral heel veel werk gemaakt van de huizen met de mooiste kerstversiering. Ook in de kleine boompjes hangen kerstlichtjes. Maar het mooiste wintertafereeltje vonden wij toch wel de Elfstedentocht bij de Waterpoort in Sneek. Want alleen in Madurodam kan de sloot bevriezen als het buiten tien graden is. De kinderen genoten van het moois. En juist omdat het zo mooi versierd is, is er ook heel veel te zien. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet.

 

 

Overweldigend veel lichtjes

 

 

 

 

Ook de rest van het park is versierd. Her en der zijn kerstbomen wit gespoten met sneeuw, in bijna alle delen van het park zijn lichtjes opgehangen, de bruggen zijn prachtig verlicht. Vooral toen het donker werd, was dit fantastisch om te zien. Wij moesten het park verlaten want het ging sluiten, maar hadden nog zeker een half uur langer om ons heen kunnen kijken.

 

 

Een écht kerstvakantie uitje

 

 

 

 

Om iedereen optimaal te laten genieten van Madurodam is het park in de Kerstvakantie geopend tot 20.00 uur. Je kunt dan dus echt de tijd nemen om de prachtige lichtjes te bekijken. Daarnaast worden ook leuke kerstactiviteiten voor kinderen georganiseerd. Zo kunnen kinderen geschminkt worden, is er een speurtocht door het hele park, kun je van 24 tot en met 26 december op de foto met de Kerstman en maak je een leuke winterse foto in de photobooth. Ook is er gedacht aan winterse gezelligheid. Zo is er een kampvuurplaats neergezet, waar tijdens de kerstvakantie een gezellig vuurtje zal branden. En op een kerstmarkt kun je terecht voor warme chocolademelk, glühwein en poffertjes.

 

 

 

 

 

 

Wij vonden de Madurodam Winterweken een echt kerstuitje en een aanrader om in de kerstvakantie te bezoeken.

 

Door Willemijn, van Ranja en Rosé


Dé website over Haagse hotspots voor kids en ouders