Nieuw:
Stap over en blijf genieten van voordeel
Stap over en blijf genieten van voordeel
21-09-2021 0

Miranda van Wilgen
Miranda van Wilgen
28-06-2021 0

Ga je mee wandelen ?
Ga je mee wandelen ?
09-06-2021 0

Rage Room FUN
Rage Room FUN
01-06-2021 0

Binnenhof in beeld
Binnenhof in beeld
22-05-2021 0

Interview met Scrooge acteur HP Ligthart

Posted by admin 21-12-2017 0 Comment(s) Artikelen & Specials,

Van 23 t/m 28 december presenteert het Zuiderparktheater een unieke uitvoering van Charles Dickens’ A Christmas Carol: een unieke eigentijdse vertolking van het klassieke kerstverhaal voor de hele familie, op verschillende buitenlocaties in het Zuiderpark. Het verhaal van Scrooge is wellicht het meest gelezen verhaal van Charles Dickens. Het is tevens een verhaal met een ‘boodschap’ die op verschillende manieren te interpreteren is. Daarom vroegen we een aantal betrokkenen van Scrooge wat het stuk voor ze betekent. In deze tweede editie het woord aan HP Ligthart, vertolker van de rol van Scrooge.

 

 

“Ik ben Hans Peter Ligthart, in de Haagse regio bekend als HP. Mijn eerste rolletje was als puber in een detective, in Concordia te Bussum. Sindsdien is toneelspelen mijn grootste hobby. Deze nam een vlucht toen ik in het stuk Zo is het, of zo lijkt het van Pirandello in de Koninklijke Schouwburg mocht spelen.

 

Toen Arne Sybren Postma me vroeg voor Scrooge, hoefde ik geen moment te aarzelen om ja te zeggen. En toen ik hoorde dat het script een bewerking door Marian Pankow van het beroemde verhaal van Dickens was, was ik dubbel gelukkig. Arne Sybren en Marian waren in 2010 verantwoordelijk voor het succes van Een Midzomernâch (dat is inderdaad Haags voor ‘een Midzomernachtdroom’).

 

In de voorstelling zal ik Scrooge vertolken. Het zal heerlijk zijn een vrekkige misantroop te spelen, die op z’n bek gaat. Maar het is ook een enorme uitdaging een rol neer te zetten, die al door zoveel beroemde acteerkanonnen is vertolkt. En daarbij is A Christmas Carol een prachtig verhaal. Het zal een feest zijn dat rond de kerstdagen te mogen verbeelden in het mooie Zuiderpark. Ik weet zeker dat dit giga project het publiek zal overdonderen, maar ook met een fijn gevoel naar huis zal sturen!”

 

Foto: De Schaapjesfabriek