Nieuw:
Stap over en blijf genieten van voordeel
Stap over en blijf genieten van voordeel
21-09-2021 0

Miranda van Wilgen
Miranda van Wilgen
28-06-2021 0

Ga je mee wandelen ?
Ga je mee wandelen ?
09-06-2021 0

Rage Room FUN
Rage Room FUN
01-06-2021 0

Binnenhof in beeld
Binnenhof in beeld
22-05-2021 0

Winterpret en warme choco bij het Cool Event - Scheveningen

Posted by admin 14-11-2017 0 Comment(s) Artikelen & Specials,

 

Door  Willemijn 

 

Nu de dagen steeds korter worden en het buiten koud en guur wordt, breekt ook de tijd aan voor winters vermaak. Schaatsen, sleeën en warme chocomelk. Dé plek daarvoor is het Cool Event Scheveningen. Afgelopen zaterdag is op het plein voor het statige Kurhaus weer een prachtige ijsbaan geopend. En vanaf zaterdag 2 december openen direct daarachter op de boulevard van Scheveningen de ijsbeeldententoonstelling ‘Ice Expo’ en de befaamde (en beruchte) ‘Ice Roetsjbaan’, waar je in luchtbanden van grote hoogte (30 meter) naar beneden kunt glijden. Wij bonden dit weekend de ijzers al onder voor de eerste schaatsrondjes van dit jaar.

 

600m2 overdekt ijsplezier

 

cool event overdekte schaatsbaan bij kurhaus scheveningen

 

Het Cool Event beleeft dit jaar zijn 11e editie. De schaatsbaan is wederom gevestigd op de ‘entree’ van Scheveningen, namelijk het Kurhausplein. Wanneer je het plein nadert hoor je in de verte al de vrolijke discodeuntjes en zie je (zeker in de avondschemering) de mooi verlichte ijsbaan liggen. Deze is overkapt, waardoor je dus zowel bij mooi als minder mooi winterweer droog en uit de wind kunt zwieren over de baan. Schaatsen neem je zelf mee of huur je eenvoudig bij de kassa van Cool Event, waar ze zowel dubbele lopers voor de kleintjes hebben als ijshockeyschaatsen voor kinderen en volwassenen.

 

Zwaaien, zwieren én …zopie

 

cool event kinderen met schaatshulp

 

Eénmaal de ijzers onder hebben we genoten van het schaatsplezier. Hoewel de baan compact is, biedt deze voldoende ruimte voor het schaatsen van kleine rondjes, achtjes en korte stukjes. Mijn jongste twee kinderen stonden voor het eerst van hun leven op het ijs. We waren dus heel blij met de schaatshulpjes in de vorm van plastic ijsberen of houten pinguïns om mee te leren schaatsen. Mijn kids en ik genoten van onze eerste rondjes op het ijs deze winter. Met vallen en opstaan ging het steeds beter en zag je hun zelfvertrouwen en het plezier groeien. En bij schaatsen hoort natuurlijk ook koek en zopie. Dus toen we moe maar voldaan na een ruim uur van de baan kwamen, waren we wel toe aan een warme chocomel met slagroom. Helemaal fijn is het natuurlijk dat deze lekkere chocolademelk doordeweeks gratis is als je je Hofpas laat zien.  

 

Praktisch

 

cool event huurschaatsen

 

Wij schaatsten midden op de dag, waardoor het vrij druk was. Wil je ruimte om te oefenen? Kom dan vroeg, nog voor de drukte. De schaatsbaan is dagelijks geopend van 10-22 uur. Doordeweeks is het doorgaans rustig. De entreeprijs is € 5,00 per persoon per dag. Hiervoor kun je de hele dag schaatsen, ook als je tussendoor even weggaat mag je later op de dag weer genieten op de baan. Als je schaatsen huurt betaal je € 4,00 per paar. Voor combinaties met Ice Expo en/of de Ice Roetsjbaan (beide geopend vanaf 2 december) zijn diverse combitickets te koop.

 

Voordeel met de Hofpas

 

cool event gratis chocolademelk met hofpas

 

Ga je schaatsen bij Cool Event Scheveningen? Neem dan je Hofpas mee! Heb je nog geen Hofpas? Vraag hem gratis aan.Veel plezier! 

Door Willemijn, van Ranja en Rosé – de website over Haagse hotspots voor kids en ouders

 

*La Galleria Kurhausplein, Boulevard, Kijkduin en Noordwijk. Solo Vino, Topkapi, S*Team, Mezze, Solo vino by Gusto, Chicoleo Kijkduin