Nieuw:
Stap over en blijf genieten van voordeel
Stap over en blijf genieten van voordeel
21-09-2021 0

Miranda van Wilgen
Miranda van Wilgen
28-06-2021 0

Ga je mee wandelen ?
Ga je mee wandelen ?
09-06-2021 0

Rage Room FUN
Rage Room FUN
01-06-2021 0

Binnenhof in beeld
Binnenhof in beeld
22-05-2021 0

Ga eens uit eten - in de ochtend!

Posted by admin 06-07-2017 0 Comment(s) Artikelen & Specials,

 

Een Hofpas tip waar je kinderen en jij echt blij van worden.

Door José Bosch

 

 

’s Ochtends erop uit in het Westduinpark. Op zoek naar Schotse Hooglanders en konijntjes. Met de zilte zeelucht in je neus, lekker wandelen door die heerlijke duinen. De kinderen rennen lekker vooruit. Als de zee in het vizier komt wordt het echt feest. Je bent bijna bij strandpaviljoen de Staat. Daar wacht een ontbijt waar je van gaat watertanden...

 

 

Het Westduinpark

Ik ben echt fan van het monumentale duingebied en het strand. Altijd al, maar helemaal nu ik er wekelijks ben. Sinds anderhalf jaar loop ik minimaal 2 keer per week in de vroege ochtend hard in de duinen en op het strand. Vooral de doordeweekse ochtenden zijn fantastisch omdat het er zo stil is. De enkele wandelaar en fietser die elkaar tegemoet komen, groeten elkaar gemoedelijk.

 

Het landschap is heel divers, elk element heeft een geheel eigen karakter. De serene rust van de golvende duinen, het mystieke, nevelige bos, de weidsheid van strand en zee en de prachtige, rijke luchten. In één wandeling kun je het allemaal beleven. En dan de dieren! Imposante Hooglanders die geïrriteerd opkijken als je langs rent, huppelende konijntjes en als je mazzel hebt een vosje of hagedis. Hoe gaaf is dat, ook voor kinderen!

 

Strandpaviljoen de Staat

Aan Strandslag 10 ligt Strandpaviljoen de Staat. Ik had er al eens in de avond heerlijk gegeten, maar nooit ontbeten. Ik had er eigenlijk nooit aan gedacht. Toen ik de Staat als partner van de Hofpas mocht verwelkomen, bestudeerde ik de menukaart eens goed. Mijn oog viel meteen op het ‘Staatsontbijt’. Zo uitgebreid en aantrekkelijk, dat moest ik proberen.

 

De beleving
Met partner en mijn 2 jongsten van 9 en 11, hebben wij op een zonnige ochtend extreem genoten van een wandelsafari in het Westduinpark en het ontbijt bij de Staat. Het overtrof de verwachtingen.

Wij in de zon, met de voetjes in het zand en uitzicht op zee en onze spelende kinderen. Toen kwam het ontbijt. Zeldzaam weelderig. Jus d’orange, cappuccino, brood van Menno, croissants, roerei, zalm, pannenkoek met banaan & maple syrup, yoghurt, granola, vers fruit en een ruim assortiment aan beleg. Alles van topkwaliteit en mooi geserveerd op een grote ronde schaal.

Wat een traktatie! Wij hebben gesmuld.

Na de brunch namen de kinderen nog lekker een duik in de zee terwijl wij nog een koffietje bestelden. Zo ontspannen ‘uit eten’ zijn wij nog niet eerder geweest!

 

 

 

Bereikbaarheid

Je kunt lopend of op de fiets door het Westduinpark naar strandpaviljoen de Staat. Lopend heeft als voordeel dat je hele stukken midden in de natuur, over zandduinen kunt lopen. Op de fiets kun je een extra rondje rijden om de Hooglanders te vinden. Met de tram is ook een optie, bij eindpunt lijn 12 uitstappen. Dat is de kortste route naar de Staat. 

 

 

 

Ik wens jullie een topochtend bij deze fantastische Hofpas partner! 

 

José Bosch