Nieuw:
Stap over en blijf genieten van voordeel
Stap over en blijf genieten van voordeel
21-09-2021 0

Miranda van Wilgen
Miranda van Wilgen
28-06-2021 0

Ga je mee wandelen ?
Ga je mee wandelen ?
09-06-2021 0

Rage Room FUN
Rage Room FUN
01-06-2021 0

Binnenhof in beeld
Binnenhof in beeld
22-05-2021 0

Hofpas partners: sociale ondernemingen

Posted by admin 11-07-2018 0 Comment(s) Partnernieuws,

Vaker lokaal winkelen en erop uit gaan! De missie van De Hofpas is om dit laagdrempeliger en aantrekkelijker te maken voor alle inwoners van regio Den Haag. Door vaker lokaal te winkelen, wordt de sociale binding in de buurt versterkt. Dit draagt bij aan een betere en gezondere levenssituatie.
 

Steeds vaker verwelkomen wij Hofpaspartners, die ook op andere manieren bijdragen aan de sociale cohesie. We belichten graag de activiteiten en sociale meerwaarde van onze lokale aanbieders. In "het verhaal van"  vind je geregeld portretten, interviews en inspirerende verhalen van de ondernemers.
 

Resto VanHarte - Hét recept voor een betere buurt!
 

Resto VanHarte wil eenzaamheid en sociaal isolement onder de aandacht brengen en bestrijden. Dit doet het door mensen met elkaar in verbinding te brengen, zodat zij samen kunnen koken en eten, en vooral zelf kunnen bijdragen aan een leefbare gemeenschap.


Voor een maaltijd kan je terecht in een van de Resto’s, maar ze komen ook naar jou toe met de VanHarte-foodtruck.
 

 

De Prael Bierbrouwerij – Meer dan alleen bier!

De Prael is een sociale onderneming die staat voor meer dan alleen bier. De brouwerij is in 2001 opgericht door Arno Kooy en Fer Kok, omdat de huidige arbeidsmarkt niet inclusief is. Hij is niet in staat om mensen toe te laten treden die om allerlei redenen niet zomaar kunnen starten. Vanwege psychische problematiek of andere redenen. 


Den Haag is de derde locatie waar op termijn 120 mensen in betaalde en onbetaalde dienstverbanden komen te werken vanuit deze visie. 
 

 

Happy Tosti – The best social sandwich

Happy Tosti, het sociale lunchrestaurant waar iedereen vrolijk van wordt! De altijd-Happy-medewerkers met een arbeidsbeperking serveren namelijk de lekkerste tosti’s. De Happy Heroes worden professioneel begeleid met behulp van job-coaching.


Inmiddels zijn er al 7 vestigingen van Happy Tosti. Samen met toekomstige franchiseondernemers blijft het concept groeien en worden er meer banen gecreëerd.
 

 

Buitenplaats de Dorrepaal – Maakt je dag buitengewoon goed!

Buitengoed Dorrepaal is een veelzijdig buitengoed met een sfeervolle villa, een uitgestrekt wandelterrein, een tuinwinkel en een kwekerij. Buitengoed Dorrepaal werkt met mensen met een verstandelijke beperking, ondersteunt door begeleiders van Middin.


Het Buitengoed aan de Vliet tussen Voorburg en Rijswijk.
 

 

Juliana Plaza - Hoe meer diversiteit, hoe meer vreugd

Juliana Plaza is een Turks restaurant, gevestigd onder de blauwe koepel van de historische Julianakerk in de Haagse wijk Transvaal. Juliana Plaza is meer dan alleen een restaurant. Het is ook een ontmoetingsplek: om mensen samen te brengen en om verbindingen te leggen in deze multi-etnische wijk.


Juliana Plaza organiseert regelmatig debatten en bijeenkomsten om deze gedachte ook daadwerkelijk handen en voeten te geven. 
 

 

The Upside Cafe – Gewoon meedoen!

The UPSIDE cafe is een lunchcafé waar alle gerechten vers worden bereid in eigen keuken. De medewerkers zijn mensen met een verstandelijke beperking, veelal het syndroom van Down. Zij bereiden vol zorg de gerechten in de keuken en stralen in de bediening. Ze zorgen er iedere dag weer voor dat het u aan niets ontbreekt!


The UPSIDE cafe heeft 2 vestigingen in Den Haag en sinds juni 2018 ook een vestiging in Delft.
 

 

Parkoers - Een beperking hoeft geen beperking te zijn

Parkoers is een lunchroom midden in het Zuiderpark. Hier kan je terecht voor een heerlijk ontbijt, een uitgebreide brunch of een smakelijke lunch. Duurzaamheid gaat bij Parkoers niet alleen over het milieu, maar ook over (maatschappelijke) betrokkenheid


Parkoers biedt leerwerkplekken aan jongeren, die op de ‘normale’ arbeidsmarkt minder gemakkelijk een baan vinden. Ze worden opgeleid tot gastvrije en klantvriendelijke medewerkers, die met plezier bezig zijn.

 

Stichting BBP - Building Better People

Building Better People (BBP) is een non-profit organisatie met veel kennis en ervaring in/met het werken met kwetsbare jongeren (17-27 jaar). Stichting BBP biedt jongeren een programma aan dat uit ervaringsleer en een sociaal-fysieke aanpak bestaat, door middel van initiatieven op het gebied van sport, opleiding en individuele begeleiding.


Hiervoor benut de stichting een groot netwerk van instanties, vrijwilligers en individuele hulpverleners met diverse methodieken.