Nieuw:
Stap over en blijf genieten van voordeel
Stap over en blijf genieten van voordeel
21-09-2021 0

Miranda van Wilgen
Miranda van Wilgen
28-06-2021 0

Ga je mee wandelen ?
Ga je mee wandelen ?
09-06-2021 0

Rage Room FUN
Rage Room FUN
01-06-2021 0

Binnenhof in beeld
Binnenhof in beeld
22-05-2021 0

Rijswijk, stad in de stad

Posted by admin 05-09-2017 0 Comment(s) De buurt in,

 

Wie de drukte van de binnenstad eens wil ontvluchten, maar tijdens het winkelen wel de charme van een historische binnenstad wil ervaren, kan uitstekend terecht in het centrum van Rijswijk, oftewel Oud-Rijswijk.

  

Aan het volledig aan Den Haag vastgegroeide centrum van Rijswijk is het goed toeven. Rond de Oude Kerk en in de Herenstraat heerst de sfeer van een Oud-Hollands stadje zoals we er zoveel hebben in Nederland.

 

Er was ooit een tijd dat Rijswijk een minstens even belangrijke stad was als Den Haag. Dit jaar vieren we bijvoorbeeld het 230 jaar oude Vrede van Rijswijk’. In het statige slot Huis ter Nieuwburg werd de vrede getekend tussen verschillenden grote Europese mogendheden. Van het slot is niets meer over. Het enige dat rest is de tuin die u nu kent als de het Rijswijkse Bos, met als enig tastbaar overblijfsel de rechte vijvers die ooit deel uitmaakten van de slotgracht.

 

Het is deze historie die Rijswijk maakt tot een uniek winkelgebied. Het combineert de rustieke en ongedwongen sfeer van vroeger met de praktische eisen van deze tijd. Wie snel en efficiënt boodschappen wil doen, vindt hier alle winkels binnen handbereik.

 

Wie rustig en gezellig wil winkelen of zin heeft in culinaire hoogstandjes is in Oud Rijswijk aan het juiste adres.

 

Markten en evenementen

 

Maar Rijswijk is niet alleen rustiek, het bruist ook. Elke zaterdag is er op het plein rond de kerk een weekmarkt. In tientallen kramen bieden de marktkooplieden hun verse waren aan. Hier kun je terecht voor brood, groenten en vis. Maar ook bloemen, kaas en noten.

 

In de zomermaanden, vanaf mei tot en met september, is er een wekelijkse Antiek- en Curiosamarkt. Iedere woensdag staan er ruim twintig kramen met leuke snuisterijen en unieke items. Dan ademt het kerkplein de sfeer van een Franse brocante waar je heerlijk kunt snuffelen.

 

Om het geheel nog aantrekkelijker te maken wordt er met regelmaat een leuke evenement georganiseerd zoals een old-timer show of een culinair festival. Kortom: Oud Rijswijk bruist.

 

In de Bogaard

 

Aan de andere kant van Rijswijk ligt aan het Royaardplein winkelcentrum In de Bogaard. In dit moderne winkelcentrum vind je werkelijk alle grote merken en ketens op het gebied van fashion, beauty, lifestyle en wonen, maar ook een keur aan lokale aanbieders en een uitgebreid aanbod van horeca.

 

Enig minpuntje is misschien het betaald parkeren. Maar ook dat valt reuze mee. De tarieven zijn alleszins redelijk en sommige winkels nemen zelfs de kosten voor het eerste uur voor hun rekening. Het zal de historie zijn die Rijswijk hier parten speelt. Het langdurigste onderhandelpunt bij de ‘Vrede van Rijswijk’ was namelijk wie waar zijn koets mocht parkeren. Dat is uiteindelijk goed gekomen. En dat is In de Bogaard ook het geval.

 

Rijswijk en de Hofpas

 

In Rijswijk hebben zich verschillende winkels en ondernemers zich bij de Hofpas aangesloten.:

 

The Beauty Lounge Laura

Volg-Orde

Kookstudio Let’s Cook Together

Ekoplaza Rijswijk

Spavarin

Woonmode Megastore

Torica

Restaurant Savarin

Petit_merci

Gewichtsconsulent Rijswijk

De ara dierenzorg

The Clay Oven

Schoonheidssalon Vera van Dalen

Safety-camera

Goochelclown-pica-pica

Intercomfort