Nieuw:
Stap over en blijf genieten van voordeel
Stap over en blijf genieten van voordeel
21-09-2021 0

Miranda van Wilgen
Miranda van Wilgen
28-06-2021 0

Ga je mee wandelen ?
Ga je mee wandelen ?
09-06-2021 0

Rage Room FUN
Rage Room FUN
01-06-2021 0

Binnenhof in beeld
Binnenhof in beeld
22-05-2021 0

Review: je spieren trainen en ontspannen tegelijk!

Posted by admin 25-05-2018 0 Comment(s) Reviews,


Spieren kweken gaat in mijn beleving gepaard met actie. Ik vroeg mij dan ook af hoe het zou zijn om liggend met elektroden spieren te ‘trainen’. Het leek mij nogal raar, maar stiekem wel heel aantrekkelijk. Ik kan best wat training gebruiken want van 2x per week hardlopen krijg je wel conditie en sterke been- en bilspieren, maar de rest van het lichaam doet niet echt mee. Hoogste tijd voor een proef op de som; op naar Bailine voor de buikspieren!
 

Na een kwartiertje fietsen ben ik om 8:00 ’s ochtends op de Frederikstraat 943 in Den Haag op de hoek van het ‘Montmartre van Den Haag’, de Mallemolen. Een prachtig stukje Den Haag. Een beetje schutterig loop ik naar binnen. Esmeralda, de eigenaresse van Bailine, ontvangt mij allerhartelijkst. Zij is echt zo iemand waarbij je je meteen op je gemak voelt. De praktijk is licht ingericht, er zijn 4 ‘behandelkamers’ en een centrale ontvangstruimte waar ik de intake krijg.


Esmeralda stelt een aantal vragen over mijn eetpatroon en wat ik zoal doe aan beweging. Ik biecht op dat ik al 10 jaar geen buikspier heb getraind….. Tè erg, had ik mijn kop maar lekker in het zand laten zitten. Esmeralda ziet mijn ongemak en stelt mij meteen gerust; de resultaten van Bailine zullen des te groter zijn. Pfff dat klinkt goed, kom maar door met die elektroden.
 

Spierstimulatie met elektroden

We gaan een behandelkamer in en ik mag gaan liggen op een soort massagetafel. Ik krijg een aantal elastische banden met klittenband aan en Esmeralda plaatst de ronde pads met elektroden snel en vakkundig op mijn lichaam. Het zijn er een stuk of 16, ze worden geplaatst op benen, billen, buik en rug. Ik krijg een koptelefoontje op met muziek en een stem die vertelt over voeding en beweging. Vervolgens sluit ze het gordijn en roept van afstand ‘ben je er klaar voor’? Ik roep vol goede moed ‘jahoor’!
 

De knop gaat om. Daar ga ik… ik voel een soort speldenprikjes die al snel overgaan in geknijp en geklop in een puls ritme. Ik slaak spontaan een kreet en moet lachen omdat het zo’n vreemde ervaring is. De muziek en stem in mijn oren zorgen echter voor een diepe ontspanning. Mijn gedachten staan uit en ik geniet van mijn spieren die hard aan het werk zijn. Na een half uur klinkt een signaal dat het klaar is. Ik stap volkomen ontspannen van de behandeltafel. Dít is top, spieren trainen en ontspannen tegelijk!


Resultaat


De nawerking is ook heel prettig. Ik heb echt het gevoel minstens een uur te hebben getraind en voel mij vol energie. Na een cyclus van 5 wordt er gewogen en gemeten. Dit altijd weer confronterende moment weet Esmeralda ook aangenaam luchtig te maken. En het resultaat mag er zijn; ik ben een serieus aantal centimeters kwijt en ook nog afgevallen, ondanks mijn toegenomen spiermassa. Dat smaakt naar meer en ik zet meteen in op een volgende cyclus.
 

Deze gaat er een tandje heftiger aan toe. Het heftige wordt bijzonder aangenaam in de wetenschap dat het resultaat oplevert. Inmiddels heb ik 10 sessies achter de rug, ben vele centimeters kwijt, voel en ben strakker en fitter en barst van de energie. Dat ik Bailine zo positief heb ervaren is voor een groot deel toe te schrijven aan de geweldige begeleiding van Esmeralda. Echt knap hoe zij lastige momenten zo luchtig weet te maken waardoor het voorbij is voordat je het doorhebt. Wij hebben gelachen, serieus gepraat en het appje dat ik van haar kreeg in een periode dat ik het heel druk had (José denk je ook nog aan jezelf) maakte het helemaal af.
 

Bailine is een een echte aanrader voor iedereen die spieren wil kweken én ontspannen!
 

Bekijk hier het bedrijfsprofiel van Bailine Den Haag


Review door: Jose Bosch