Nieuw:
Ga je mee wandelen ?
Ga je mee wandelen ?
09-06-2021 0

Rage Room FUN
Rage Room FUN
01-06-2021 0

Binnenhof in beeld
Binnenhof in beeld
22-05-2021 0

Beleef Madurodam met korting!
Beleef Madurodam met korting!
20-05-2021 0

Opening De Opkikker
Opening De Opkikker
17-05-2021 0

Review Tourist Tram

Posted by admin 30-03-2018 0 Comment(s) Reviews,

Herontdek je eigen stad met Tourist Tram The Hague

 

Toerist in eigen stad, hoe leuk is dat!

 

door Graziella Guarguaglini 

 

Afgelopen week heb ik de mazzel gehad om een unieke tramrit te maken met een originele historische Haagse Tram. Deze trams worden onder leiding van het Haags Openbaar Vervoer museum in de zomermaanden uit de oude remise in de Schilderswijk gehaald om ons een unieke ervaring te bezorgen middels het Hop-on Hop-off concept. Je stapt dus onbeperkt in waar je wilt en je stapt weer uit waar en wanneer je wilt langs de route.

 

Hele dag geldig

Zo kan je jouw dag helemaal naar wens inrichten en wordt het leuk voor jong en oud.  Je kaartje dat je ter plekke aan boord kan kopen is de hele dag tussen 10.00 en 18.00 geldig en daarna nog de rest van de dienstregeling op alle HTM trams. De tram rijdt iedere 30 minuten een vaste route door het hart van Den Haag richting Scheveningen en weer terug. Tijdens de rit adviseer ik je te luisteren naar de audiotour in het Haagse dialect, want dit maakt de rit helemaal af.

 

 

De route

De route loopt langs tal van Haagse highlights en ook nog eens heel veel Hofpaspartners, die de stops dus weer extra interessant maken. Ik ga ze proberen allemaal op te noemen, maar dat is technisch onmogelijk. Ik ga er toch een paar uitpikken, omdat het veel te leuk is.

 

Het Kerkplein, Centraal Station (kinderboekenmuseum, opstap Willemsvaart), Korte Voorhout (La Fenice, Madal Bal), Kneuterdijk (Garoeda), Mauritskade (Museum voor Communicatie), Vredespaleis, Madurodam, Keizerstraat, Palaceplein (Skyview Attractions, ZipLine de Pier, La Galleria, Steam, Spicy Scarves, Topkapi, Mezze, Kitchen Rani), Zwarte Pad (Carlton Beach Hotel), Statenlaan (de Blauwe Lijn, Speelgoedwinkel de Wissel, Lindobeach), Omniversum (B-apart hotel), het Zeeheldenkwartier, en weer terug richting het centrum langs Noordwal naar het Kerkplein.  

 

Praktisch
De tram rijdt van 30 maart t/m 30 oktober nagenoeg dagelijks een vaste route. Kijk voor de exacte rijdagen en tijden op de website van www.touristtram.nl.

  

 

Leuke gratis tip!
Zoals ik aangaf is Tourist Tram The Hague een initiatief van het Haags Openbaar Vervoer Museum. De opbrengsten van Tourist Tram The Hague worden gebruikt voor de instandhouding en onderhoud van de circa 25 historische bussen en trams die zijn tentoongesteld in dit museum. Wat velen niet weten is dat je deze voertuigen iedere zondag van 1 april t/m 28 oktober (tussen 12.30 en 17.00) gratis kan bezichtigen in de oude tramremise.

 

De collectie gaat terug met trams en bussen uit 1906 tot aan 1990. De ingang zit in de Ter Borchstraat 7, in het hartje van de Schilderswijk. Op zondag om 12.30 kan je zelfs op vertoon van je Tourist Tram kaartje gratis mee met de pendeltram van het Kerkplein naar het museum.

 

Deze hele organisatie draait volledig op vrijwilligers die het mogelijk maken om deze unieke collectie te bezichtigen. Daarom kan het zijn dat je soms even moet wachten op begeleiding en informatie, maar ik weet uit ervaring dat het een enorm gepassioneerd team is met veel verstand van de geschiedenis van het OV in Den Haag. Daarom wens ik jullie nu alvast enorm veel plezier! -X-