Nieuw:
Stap over en blijf genieten van voordeel
Stap over en blijf genieten van voordeel
21-09-2021 0

Miranda van Wilgen
Miranda van Wilgen
28-06-2021 0

Ga je mee wandelen ?
Ga je mee wandelen ?
09-06-2021 0

Rage Room FUN
Rage Room FUN
01-06-2021 0

Binnenhof in beeld
Binnenhof in beeld
22-05-2021 0

Review + GRATIS sporten: Fun en functioneel trainen bij Reinvitaal!

Posted by admin 21-02-2019 0 Comment(s) Reviews,

Het welbekende scenario: het is 1 januari, het vuurwerk knalt, je heft het glas, maakt een toast en dan komt het……je spreekt uit wat je komend jaar anders/beter gaat doen. Stoppen met roken, minder stressen en vooral VAKER SPORTEN!
 

Nou moest dat bij mij wel goedkomen; 27 jaar, niet heel onsportief, fysiek gezien in de bloei van m'n leven en werk op 5 minuten afstand van de sportschool. Ideaal toch?


Vol goede moed en overtuiging ga je vervolgens aan de slag. Maar toch houden vele mensen (waaronder ik) het helaas niet vol. Drukke sportscholen, weinig variatie, onvoldoende tijd en afnemende motivatie….


Opgeven wordt dit jaar echter geen optie, dus werd het tijd om heel iets nieuws te proberen. Ik kwam in aanraking met CrossFit(ness); een relatief nieuwe trainingsmethode, die aan een flinke opmars bezig is in Nederland. Reinvitaal nodigde me uit voor een proefles.


Kamp jij met de dezelfde uitdagingen? Lees hieronder meer over mijn bezoek en probeer het vervolgens zelf 2 weken GRATIS en vrijblijvend uit.


Crossfitness bij Reinvitaal; een uniek concept.

CrossFit is een manier van fitness, waarin disciplines als gewichtheffen, atletiek en gymnastiek gecombineerd worden in één functionele, intensieve trainingsvorm.


De meeste aanbieders zullen bovenstaand concept hanteren. Reinvitaal gebruikt een iets meer diverse methode, dat in het verlengde ligt van Crossfit, genaamd Crossfitness. In deze variant worden er meer disciplines toegepast (o.a. bootcamp, survival, yoga).


Daarnaast zijn de trainingen hier niet-competitief van aard, is er veel persoonlijk aandacht en is elk instapniveau meer dan welkom. Alle oefeningen kunnen namelijk ook op een lager niveau uitgevoerd worden. Er wordt altijd een work-out aangeboden voor beginners. 
 

Bumperplates, monkeybars, barbells, klimtouwen en pull-up bars: laat je niet afschikken!

‘’Wat zou het gaaf zijn als ik dit uiteindelijk allemaal zou kunnen!” Dat was mijn eerste gedachte toen ik de studio binnenliep en geconfronteerd werd met al die indrukwekkende attributen. Grote banden, matten, klimrekken, kettlebells en veel meer.

Laat dit vooral niet afschrikken, want jij bepaalt het niveau en wordt volledig ondersteund. Daarnaast gaat het om progressie en bevestigt het de diversiteit van de trainingen, geen les is hier hetzelfde.

De training; gaan met die banaan!

Na een speelse warming up, waarin we o.a. tikkertje met de knieën en schouders hebben gespeeld (veel heftiger dan het klinkt), werd het tijd voor “the real deal”: Je vormt koppeltjes en doorloopt samen een parcours van 6-10 oefeningen, die je in 40 min zo vaak mogelijk probeert te herhalen. Reinier leidt de oefeningen en legt ze uiteraard stap voor stap uit.
 

Onze work-out bestond o.a. uit de volgende oefeningen:

  • Kettlebell swings
  • Vups
  • Wallsit
  • High pulls
  • Reverse burpees
  • Walking lunges

De tijd is voorbij gevlogen. Om de 1-2 minuten doe je iets anders, je werkt samen en wordt aangestoken door de energie van de groep. De sfeer is goed, er zit een funfactor in de trainingen en iedereen gaat uiteindelijk dan ook voor de volle 100%. De groepslessen zijn kleinschalig, persoonlijk en de deelnemers zijn divers; van jong tot oud en van beginner tot gevorderd.
 

“Bye Bye Kipfilets”

Aangezien het pas mijn eerste keer was, niet wist wat ik kon verwachten en moeilijk over de lange termijn kan oordelen, heb ik sportief gezelschap gekregen van Hofpascollega Kim van der Beek (40), die al enkele maanden traint bij Reinvitaal. Ook haar ervaringen liegen er niet om:
 

“Vroeger zag ik ze weleens in de wijk buiten work-outs doen en zag het er heel zwaar uit. Maar dat valt dus enorm mee! Je houdt rekening met wat je lichaam aan kan en bouwt alles rustig op. Reinier maakt tijd voor je, om je te begeleiden en dat is heel fijn; zeker als het een nieuwe sport is en je de oefeningen nog niet kent. Die persoonlijke begeleiding heb je dus niet bij een standaard sportschool en dat miste ik.”
 

 “Krachttraining is beter voor het vrouwelijk lichaam dan we denken, dat heb ik echt gemerkt. Bye bye kipfilets! Ook kun je jezelf via hun gratis app heel makkelijk voor de lessen aan- en afmelden en ook bijhouden wat je allemaal doet. Super handig! Je werkt samen maar, sport toch alleen. Mijn tip: stap over die drempel en probeer het eens uit; jij en je lichaam gaan er geen spijt van krijgen! (Foto: Reinier Bolt & Kim Van der Beek)

 

En…….spierpijn?!

Dé vraag die je het vaakst gaat krijgen van de mensen om je heen! Ik heb het achteraf wel gevoeld en waarschijnlijk blijft dat wel zo de komende paar sessies, maar wat vooral overheerst is het gevoel van voldoening. Binnen een uur heb je namelijk op een leuke en uitdagende manier heel efficiënt meerdere spiergroepen getraind. Wat wil je nog meer?
 

Voorjaarsactie: GRATIS sporten van 1-15 maart (zonder bindende voorwaarden).

En nu het mooiste…..je mag het namelijk zelf ervaren. Maak kennis met Reinier, de studio, de deelnemers, de sfeer en de oefeningen. GRATIS en vrijblijvend. Maak hier gebruik van en neem desnoods een vriend(in), collega of familielid mee.
 

De eerste 2 weken van maart kan je vrijwel elke dag aansluiten. Bekijk hier het rooster.
 

Is het goed bevallen, kan je na de actieperiode ervoor kiezen om met Hofpasvoordeel een 10-rittenkaart aan te schaffen.
 

Hoe meld je je aan?

  • Zorg eerst uiteraard dat je de Hofpas hebt. Nog geen pas, vraag hem hier GRATIS aan.
  • Mail naar info@reinvitaal.nl of vul het contactformulier in o.v.v. Hofpas Voorjaarsactie en je gewenste dag en tijd.