Nieuw:
Ga je mee wandelen ?
Ga je mee wandelen ?
09-06-2021 0

Rage Room FUN
Rage Room FUN
01-06-2021 0

Binnenhof in beeld
Binnenhof in beeld
22-05-2021 0

Beleef Madurodam met korting!
Beleef Madurodam met korting!
20-05-2021 0

Opening De Opkikker
Opening De Opkikker
17-05-2021 0

Review Mister Sam Haircuts, Wellness voor mannen

Posted by admin 26-03-2018 0 Comment(s) Reviews,

Na 15 jaar ga ik weer eens naar een echte kapper. Het is niet zo dat het haar nu tot over m'n enkels hangt, mijn vrouw hanteert de schaar ook niet onverdienstelijk, vandaar. Maar voor de Hofpas ga ik naar de vakman en de keus valt op Mister Sam Haircuts (voorheen Colours) aan de Laan van Meerdervoort. Onverwacht neemt Sam ook even m'n baard onder handen en dan gebeurt 't!

 

door Bert Vink

 

sam Om te beginnen knipt kapster Charlotte m'n haar vakkundig in model. Krullen zijn lastig, veel kanten kun je er niet mee op, althans niet met de mijne, maar Charlotte weet er binnen de kortste keren een mooie coupe in te krijgen. En het is ook wel weer eens wat anders om echte vaardige handen door je haar te voelen gaan. Dat was een lange tijd terug.

 

Nadat m'n haar klaar is, nodigt eigenaar Sam me uit in de barbierstoel. Ik heb nog nooit m'n baard laten scheren door een echte barbier, maar ik raad na vandaag iedere man aan dat op z'n minst één keer te proberen. Het is een ware belevenis.

 

Een echte kunstenaar

Sam hanteert het echte scheermes. Hij neemt nauwkeurig de vorm van je gezicht in zich op en zet vervolgens als een echte kunstenaar een contour in de baard. Precies, scherp, met gevoel en uniek voor jouw gezicht. Z'n ogen spuwen vuur van passie voor z'n ambacht. Het lijkt wel of ie één wordt met je baard. Er is geen haartje, geen detail dat aan z'n aandacht ontsnapt.

 

Na de contour en het scheren volgen nog meerdere behandelingen. Zeep, creme, aftershave. Er komt geen einde aan. Tussendoor de tondeuse voor de juiste lengte en een afwerking met het mes waar elke haar Sams wil krijgt opgelegd. Vervolgens epileert hij alle overbodige haartjes in mijn gezicht met behulp van een touwtje. Pijnloos. Sensationeel. Wat een vakmanschap!

 

Stressrelease en massage

Sam loopt weg en komt even later terug met een hete handdoek die hij over m'n gezicht legt. Je moet je echt overgeven aan de hitte, maar dan komt er een weldadig gevoel over je en je huid krijgt een geweldige oppepper. Daarna masseert Sam m'n oogkassen.  'Stressrelease'  volgens Sam als ik hem er naar vraag en 'het hoort bij de baard'. Ik weet niet hoe het komt, maar ik geloof hem. Een barbier die zorgt voor stressrelease. Ik had er geen weet van. Maar het werkt. 

 

Sam is in totaal 20 minuten bezig om m'n baard in perfecte shape te krijgen. Een heerlijk ontspannende 20 minunten.  Maar wat daarna gebeurt, is ongelooflijk. Ik heb de rest van de dag een glimlach op m'n gezicht die gewoon niet meer weggaat.

 

Een bezoek aan Sam is zo veel meer dan een juiste lijn in je baard en de haartjes op de juiste lengte. Het is een cadeau aan jezelf dat je je af en toe moet gunnen!