Nieuw:
Stap over en blijf genieten van voordeel
Stap over en blijf genieten van voordeel
21-09-2021 0

Miranda van Wilgen
Miranda van Wilgen
28-06-2021 0

Ga je mee wandelen ?
Ga je mee wandelen ?
09-06-2021 0

Rage Room FUN
Rage Room FUN
01-06-2021 0

Binnenhof in beeld
Binnenhof in beeld
22-05-2021 0

Review: Koken, gezelligheid en lekker eten bij Let’s Cook Together

Posted by admin 29-06-2018 0 Comment(s) Reviews,

Wie had gedacht dat een kookworkshop mij zou verrassen?


Review door: Graziëlla Guarguaglini 
 

Eerder dit voorjaar heb ik eindelijk de kans gehad om een kookworkshop bij te wonen van Let’s Cook Together in Rijswijk. Compleet blanco ging ik naar binnen samen met mijn vriendin Violette, die ook van koken houdt en net als ik, vooral van lekker eten. Om 16.45 werden we verwacht en na een lekker drankje begonnen we rond 17.00 met de uitleg. We waren met 14 mensen plus Freek en zijn broer als kok.
 

Iedereen werkt in groepjes van twee. Als team maak je 1 of 2 gerechten, waarbij veel ingrediënten al voor je zijn klaargezet, maar waarbij je het gerecht vanuit de basis helemaal opbouwt. Met z’n allen sta je om het enorme keukenblok heen wat het ontzettend gezellig maakt.
 

Passie in de keuken

Deze keer stond de Indonesische keuken centraal en alleen al van het idee word je blij. Na de korte uitleg zie je iedereen druk door elkaar heen rennen en denk je: “Dit gaat nooit goed komen”. Violette en ik gingen van start met het maken van de saté. Kippendijen snijden, marineren en rijgen. Vervolgens grillen in de pan en nog even afwerken in een speciale oven. Omdat dit als eerste klaar was, geniet je onder het genot van een lekker drankje van de saté als voorgerecht. Op deze manier wordt het nuttige met het aangename gecombineerd. Ze waren verrukkelijk.

Al snel gingen we weer door met het volgende gerecht. Vis verpakt in de bananenbladeren met een zelfgemaakt pepesan kruidenmengsel. Terwijl dit in de oven staat, krijg je tussendoor voldoende tijd om ook bij de andere mee te gluren, zodat je veel kennis kan opdoen.
 

Uiteindelijk komen alle gerechten tot een mooi eind, en wordt er een soort buffet gecreëerd en kan je samen met elkaar genieten van de heerlijke gerechten in een ongedwongen sfeer. Alles smaakt ook echt Indonesisch, wat toch belangrijk is. Je wilt toch de kneepjes uit het vak kunnen terug proeven. We hebben genoten. Bedankt Freek! Bij iedere Indonesische maaltijd zal ik aan je denken.
 

    
 

Over Let’s Cook Together in Rijswijk

Let’s Cook Together organiseert dagelijks (in opdracht) kookworkshops in de kookstudio. Zij hebben echter iedere maand een datum op de agenda waarvoor je je ook alleen of met z’n tweeën kunt inschrijven. Iedere keer is een andere keuken aan de beurt. Denk hierbij aan de Spaanse, Italiaanse, Indonesische, Thaise en Japanse keuken. Extra bijzonder is dat er op 15 juli a.s. een gastdocent, Delja Blom, het Japanse kookvak komt uitleggen. Zij leerde aan de Tokyo Sushi Academy en vertelt ons hoe sushi hoort te smaken.