Nieuw:
Stap over en blijf genieten van voordeel
Stap over en blijf genieten van voordeel
21-09-2021 0

Miranda van Wilgen
Miranda van Wilgen
28-06-2021 0

Ga je mee wandelen ?
Ga je mee wandelen ?
09-06-2021 0

Rage Room FUN
Rage Room FUN
01-06-2021 0

Binnenhof in beeld
Binnenhof in beeld
22-05-2021 0

Review: Workshop cocktailhoedje maken Berry Rutjes

Posted by admin 26-04-2018 0 Comment(s) Reviews,

Workshop je eigen fascinator maken!

 

Onlangs heb ik bij Hoedenontwerper Berry Rutjes een workshop fascinator / cocktailhoedjes maken gevolgd. Op het statige Noordeinde bij Salon Royal zaten meerdere vrouwen klaar om de passie van Berry door te krijgen. Deze goedlachse vrouw uit Gouda heeft de modeopleiding in Den Haag gevolgd en heeft zich daarna bij het London College of Fashion gespecialiseerd in de klassieke, ambachtelijke technieken van het hoeden maken. Ze brengt met veel verve haar liefde voor hoeden over. Ze heeft veel kennis van deze ambacht, een diversiteit aan klanten (van Koningin Maxima tot aan studenten) en ik vind het een genot om bij haar aan tafel te zitten merk ik. Toevallig heb ik meerdere hoeden, fascinators en andere arty haar-accessoires. Ik ben niet de enige liefhebber. Aan tafel zit ook start  een moeder en dochter uit Rhoon & een vrouw uit Taiwan!

 

 

 

Ontwerp kiezen en maken

 

We starten met thee en zalige scones, oh so English! Ondertussen wordt er op een beamer een presentatie vertoond van haar achtergrond en alles wat zij zoal heeft gedaan. Heel bijzonder. Haar stagiaire is er ook bij aanwezig en ze hebben er veel zin in. Beiden dragen ze een mooi werkschort en hebben ze een geweldig cocktailhoedje op.

 

Overal op tafel liggen stukken stof en decoraties. Van kleurrijke veren tot aan linten, voile, pluche vogeltjes en stoffen bloemstukjes. Het ene glanst nog meer dan het andere maar je kunt ook voor heel basic gaan. Voor iedereen wat wils dus. Gelijk bij de werd ik goed geadviseerd + geholpen door beide dames en binnen een half uur was ik al met naald en draad aan de gang. Voor mij iets nieuws want ik ben helemaal niet goed in handenarbeid, vroeger al niet. Ik vond het eigenlijk nooit leuk en mijn lerares was een naar mens, dat hielp ook niet echt natuurlijk, haha. Anyway, lekker buiten mijn comfortzone bezig dus en het is ook nog eens mindful. Heel goed voor een mens!

 

Verliefd op mijn fascinator

 

Stap voor stap leer ik hoe zo’n fascinator eigenlijk in elkaar zit en wat voor tijd het kost om er één te maken. Ook hoor ik aan welke kant je hem hoort te dragen. 

De dames om mij heen hebben doelen waarbij ze hem gaan dragen, bijvoorbeeld voor een feestje en de paardenraces in Frankrijk. Ik heb in 2019 wel een bruiloft van een goede vriendin, misschien maak ik hem wel daarvoor. Ik merk dat ik het lastig vind om te kiezen, wat wil ik nou precies? Eerst ga ik voor wit voile met fuchsia, later toch voor grijs met turquoise. Lastig kiezen. Ik heb geen specifieke jurk waarbij hij moet matchen, dus ik stap toch af van de felle kleuren en ga voor sophisticated zwart als basis, met zwart voile met noppen (zo mooi vind ik dat!) en dan een rode roos erop met een lange tak. Ik twijfel, want ik wil er eigenlijk nog iets roods op. Maar Berry adviseert me het zo te laten. 

Less is more. Uiteindelijk ben ik zó blij met het eindresultaat, ik ben gewoon verliefd op mijn eigen fascinator! Het was een super leuke workshop van 3 uur. Je kunt ook bloemcorsages of hoeden gaan maken. Ik zeg doen, je zult blij verrast zijn. Have fun!

 

 

 

 

 

 

 

 

Bio 

Naam: Kim van der Beek   
Leeftijd: 40
Werk: Relatiemanager bij de Hofpas
Woonsituatie: Ik woon samen met Arjan & onze 2 katten Figaro en Ilari in het Energiekwartier
Interesses: Eten, reizen, cultuur, goede doelen, kunst, Alfa Romeo, natuur.