Review Flow op vrijdag: fouten maken en loslaten

Posted by admin 06-04-2018 0 Comment(s)

Laatst volgde ik een workshop bij de twee ondernemende dames Gerdien & Machella van het Creatielokaal, voor flow in je leven. Het creatielokaal is een mooie locatie op het Westeinde waar je terecht kunt om te werken, vergaderen, advies te krijgen of om workshops te volgen. De workshop ‘Flow op vrijdag, fouten maken en loslaten’, leek mij wel wat.  Fouten maken en (leren) loslaten is onderdeel van het leven, maar voor velen niet altijd even makkelijk.

 

Het idee achter de vrijdagavondsessies is dat je op een ontspannen manier betekenis aan je vrijdagavond geeft en gewoon luchtig bezig bent met je zoektocht in het leven. Het is alleen voor vrouwen, vindt 1x in de maand plaats en heeft elke keer een ander thema.

 

Uitwisselen van ervaringen


Ik werd hartelijk ontvangen en de andere ladies waren al met elkaar in gesprek. De sfeer was goed, lekker een theetje/wijntje erbij en we werden verwend met lekkere hapjes (wraps, groente, hummus, brood). Al pratend wisselden we ervaringen uit over loslaten en perfectionisme.

 

Meestal ben ik niet zo van de groepsessies, maar deze was kleinschalig en sfeervol. Iedereen had een open houding en was nieuwsgierig naar elkaar. Juist door de ervaringen van de andere deelnemers werd je getriggerd na te denken over het onderwerp.

 

Jezelf spiegelen maar ook openstaan voor andere ervaringen en dat dan met elkaar bespreken. De ene vrouw had meer moeite met het thema dan de andere, dus ondersteunden we elkaar ook, dat was mooi.

 

De aanwezige deelnemers waren verdeeld in 2 groepen en Gerdien & Machella begeleidden ieder een groep. Ze stelden vragen en reikten thema's aan. Ik merkte dat zij het heel erg naar hun zin hadden en hier energie van kregen. Het was soms nog een beetje onwennig en spannend voor ze, het was tenslotte ook de 1e keer. Ook zij leerden die avond gelijk loslaten. Maar overall prima gedaan!  

 

Tekenen o.l.v. illustrator Nynke 


We kregen allemaal een goedgevulde Flow Magazine tas uitgereikt met daarin o.a. 1 magazine, een potlood en een tekenboek. Illustrator Nynke Boelens van Designwonderlab (binnenkort ook Hofpas partner hopelijk!) vertelde over de ervaringen in haar werk.

 

Ze is freelancer, kritisch op haar werk en wil een opdracht pas écht insturen als ze daar helemaal tevreden over is. Dat is niet altijd makkelijk. Een opdrachtgever kan eerder tevreden zijn dan jijzelf. Dan moet je dat natuurlijk loslaten. Maar niet altijd, want ze wil niet overal haar werk aan verbinden. Toch gaat ze goed om met dit spanningsveld.

 

Ze liet ons ook tekenen in dat tekenboek en dat was echt een lekker rust momentje. Net als vroeger stilte om je heen, relaxt tekenen en daarna werd er natuurlijk gekeken of je het voorbeeld precies had nagemaakt (perfectionistisch…!) of dat je er je eigen creatieve draai aan had gegeven.

 

De avond duurde van 17.00 – 20.30 uur. Ik zou er zo weer een keer naartoe gaan!  De volgende Flow op vrijdag is volgende week; 13 april. Met de Hofpas krijg je € 5,- korting en betaal je geen € 27,50 maar € 22,50.

Overige data: 25 mei, 22 juni en 13 juli

 

Naam: Kim van der Beek   
Leeftijd: 40
Werk: Relatiemanager bij de Hofpas
Woonsituatie: Ik woon samen met Arjan & onze 2 raskatten figaro en ilari in het Energiekwartier
Interesses: Eten, reizen, cultuur, goede doelen, kunst, Alfa Romeo, natuur.

 

Kijk hier voor het bedrijfsprofiel van 'Flow in je leven'