Nieuw:
Stap over en blijf genieten van voordeel
Stap over en blijf genieten van voordeel
21-09-2021 0

Miranda van Wilgen
Miranda van Wilgen
28-06-2021 0

Ga je mee wandelen ?
Ga je mee wandelen ?
09-06-2021 0

Rage Room FUN
Rage Room FUN
01-06-2021 0

Binnenhof in beeld
Binnenhof in beeld
22-05-2021 0

Noordeinde levende traditie

Posted by admin 26-01-2018 0 Comment(s) De buurt in,

 


Het Noordeinde, de chique koninklijke winkelstraat gelegen tussen de Hoogstraat en de Mauritskade in het centrum van Den Haag, is een echte Hofpasstraat geworden. Meerdere winkels en horecazaken uit deze vorstelijke straat hebben zich bij De Hofpas aangesloten. Wandel eens door deze exclusieve straat en laat je inspireren door het veelzijdige aanbod dat door De Hofpas nu betaalbaarder is dan ooit. 

 

 

Het Noordeinde, gelegen rondom het werkpaleis van de koning, is een prachtige straat die zich kenmerkt zich door de talloze kunstgaleries, kunsthandels en antiekwinkels. Zij maken het Noordeinde tot dé kunststraat van Nederland. Ook in dit segment heeft De Hofpas een paar leuke partners. Smelik en Stokkink is een voor een breed publiek toegankelijke galerie en vertegenwoordigt meer dan honderd binnen- en buitenlandse schilders en beeldhouwers. Hier vind je zowel realistisch als abstract werk van de allerhoogste kwaliteit. Dit geldt ook voor galerie Het Cleyne Huis die moderne Nederlandse kunstenaars vertegenwoordigt. 

 

Ben je meer op zoek naar toegepaste kunst, dan is Artwings misschien jouw adres. Hier koop je allerhande gebruiksvoorwerpen zoals glazen, aardewerk, kandelaars, lampen of  tassen ontworpen door kunstenaars. Over tassen gesproken: Omar Munie is ook partner van De Hofpas. Omar is inmiddels wereldberoemd en verkoopt zijn tassen wereldwijd en vele celebrities. Koningin Maxima loopt bijvoorbeeld loopt rond met een tas van zijn hand. Een andere zaak met koninklijke allure is Persian Carpets. Profiteer van de waanzinnige kortingen bij Persian Carpets die opheffingsuitverkoop houdt. Je mag de tapijten haast gratis meenemen. 

 

 

Maar het is niet alleen kunst die het karakter van deze veelzijdige winkelstraat bepaalt. Je vindt hier ook eigentijdse chique boetieks, bijzondere trendy design- en interieurshops, moderne koffiecafés en restaurants. Deze mix van exclusieve winkels en moderne, hippe zaakjes zorgt voor alle benodigde ingrediënten voor een lekker dagje shoppen in stijl.

Met De Hofpas kun je bijvoorbeeld terecht bij De Salon van Fagel. Hier waan je je, door het interieur, terug in de Franse tijd. Het schitterende gebouw dat rond 1700 is ontworpen door de beroemde architekt Daniel Marrot was jarenlang in bezit van de koninklijke familie. Anno 2017 kun je hier heerlijk ontbijten, lunchen, borrelen en dineren.

En over lekker eten en drinken gesproken: De Hofpas heeft verschillende partners op dit vlak. Denk bijvoorbeeld aan EATALIA delicatessenDa Lina Little ItalyDrinks & Zo en Madame Poulet. Allemaal stuk voor stuk voor zaken waar je goed kunt eten en drinken. 

 

Nog mooier door herinrichting

 

De straat wordt op dit moment heringericht. Fietsers krijgen meer ruimte en het voetgangersgebied wordt breder. Het aantal fietsvakken wordt uitgebreid, straatverlichting vervangen en worden er meer bankjes en groen opgenomen in het straatbeeld. Dit alles om de straat nog meer in te richten als een echte winkelstraat. Door het autovrij maken van het Paleisplein en de Heulstraat worden de winkels aan het Noordeinde en de Hoogstraat beter met elkaar verbonden. De werkzaamheden zijn al begonnen en worden naar verwachting in 2019 afgerond.

 

Rijke geschiedenis en levende traditie

 

Noordeinde is niet alleen aantrekkelijk vanwege het overweldigende winkelaanbod. Een wandeling over het Noordeinde is ook een wandeling door de Nederlandse geschiedenis. Vanzelfsprekend vormt Paleis Noordeinde het boegbeeld van het winkelgebied. Aan het begin van de zeventiende eeuw werd het gebouw aan de koninklijke familie geschonken, waarna koningin Beatrix in 1984 besloot er haar werklocatie van te maken door de praktische ligging in de hofstad. Aan de wapperende vlag op het paleis kun je zien of de koning aan het werk is, terwijl jij in alle luxe aan het shoppen bent. Ga je op woensdagochtend winkelen dan heb je de kans terecht te komen in een kleine koninklijke ceremonie. De koning neemt dan in zijn werkpaleis de geloofsbrieven van nieuwe ambassadeurs in ontvangst. En deze overhandiging gaat met het nodige ceremoniële vertoon gepaard. Echt de moeite waard om eens mee te maken.

 

 

Schuin tegenover het paleis staat de Waalse kerk, die in 1808 werd gebouwd nadat koning Lodewijk Napoleon de Hofkapel op het Binnenhof had opgeëist voor katholieke diensten, en de Waals-Hervormde gemeente een andere kerk moest zoeken. Hij wilde de afstammelingen van de Franse Hugenoten in Holland ondersteunen, nadat ze de religieuze vervolgingen in Frankrijk waren ontvlucht. Dit verklaart waarom Frans nog steeds de voertaal is in deze kerk.

 

Loop je verder in de richting van de Mauritskade dan zie je prachtige panden in Art-Deco- en Jugendstil-stijl maar ook mooie panden met een Oud-Hollandse architectuur. Deze rijke historie en traditie maakt een middagje shoppen op het Noordeinde tot een ware belevenis.  

 

En in de zijstraten van het Noordeinde hebben we ook een aantal leuke partners. Ben je op zoek naar een souvenir van onze mooie stad. Loop dan eens binnen bij het Dutch Souvenir Café. De beste kwaliteit stroopwafels, fiets accessoires, schilderijtjes, echte boerenkaas en andere Nederlandse lekkernijen, Dutch Design en unieke handgemaakte artikelen. Het café is zeer de moeite waard, met heerlijke koffie, zelfgemaakte Haagse hopjes boterkoek, appeltaart en meer. Loop dus ook even langs de Heulstraat! En als je dan toch het Noordeinde verlaat, helemaal aan de andere kant op de Mauritskade, ga dan ook even langs bij Kado om de Hoek, een winkel vol met leuke design cadeau-artikelen. 

 

Kortom: of je  nu gaat  voor de heerlijke cuisine, de prachtige winkels of de rijke historie – het veelzijdige Noordeinde (en omgeving) heeft voor elk wat wils!

 

 

 


Op en nabij  het Noordeinde vind je de volgende Hofpaspartners: 

 

Smelik & Stokking Galleries
EATALIA delicatessen
Da Lina Little Italy
Persian Carpets
Het Cleyne Huys
Drinks & Zo
Madame Poulet
Dutch Souvenir Café
Kado om de Hoek 
Prinsekelder
Triana Tapas
MIni Market hofkwartier