Nieuw:
Dag van de Aarde
Dag van de Aarde
20-04-2021 0

Voor als het straks weer mag...
Voor als het straks weer mag...
15-04-2021 0

Secretaressedag
Secretaressedag
14-04-2021 0

Wandel tijdens je Werk-dag 2021
Wandel tijdens je Werk-dag 2021
07-04-2021 0

De Vegetarische Toko
De Vegetarische Toko
06-04-2021 0

Winkelgebied Mariahoeve wordt Futureproof!

Posted by admin 12-09-2018 0 Comment(s) Nieuws,

Studenten van de Haagse Hogeschool (HHS), gemeente Den Haag en de Hofpas willen retailers graag behulpzaam zijn bij voorbereidingen op de toekomst. Het retaillandschap verandert in rap tempo. Door technologie, maar ook door nieuwe wensen en eisen van het winkelend publiek. Voor de wat kleinere winkelier is dit moeilijk: hoe ziet zijn toekomst eruit en waar kan en wil hij in investeren?

 

De Hofpas heeft Peter Friesen, voorzitter van winkeliersvereniging Mariahoeve en de winkeliers gepolst of zij als eerste winkelgebied gebruik wilden maken van onderzoek en hulp van studenten van de HHS. Het idee werd positief ontvangen. De titel van het onderzoek is EHBR, eerste hulp bij Retail. Op 11 en 12 september is er een POP-UP paviljoen neergestreken in winkelgebied Mariahoeve, bemand met studenten om de winkeliers op weg te helpen. Een mooie start van een unieke samenwerking! 


Wat gaan de studenten doen?


De studenten brengen met de winkeliers en het personeel in kaart op welke veranderingen in de sector en in het winkelgebied kan worden ingespeeld om ook in de nabije toekomst succesvol zaken te doen. Er zijn tools in het POP-UP paviljoen om meer inzicht te krijgen in consumentengedrag. Ook kan de retailer een hulpvraag bij de student neerleggen. De rol van de student is om geplande veranderingen zoals social media, technologie in de winkel, een vernieuwend assortiment of een innovatieve dienst te toetsen. Wat werkt? Wat is er nog nodig? Hoe moet de verandering doorgevoerd worden en wat kost dat? Een of ander kan al getest worden door de studenten. Klanten kunnen worden bevraagd waardoor consequenties van plannen helder worden. 

 

Grootschalige, landelijke opzet


Overal in het land wordt onderzoek gedaan en is kennis en ontwikkeling nodig in het kader van ‘Futureproof Retail’ Ondernemerschap & Employability. Hierbij zijn verschillende gemeentes betrokken, zoals Den Haag, Rotterdam, Zwolle, Delft en Roermond, maar ook brancheorganisaties, vastgoedpartijen, ondernemers, Hogescholen, ROC's en het grootwinkelbedrijf. Om te zorgen voor een geïntegreerd programma, kennisdeling van onderzoeksresultaten, het opschalen van succesvolle projecten en het ontwikkelen van tools voor retailers is het HBO Retail Innovation Platform opgericht. De HHS is een van de initiatiefnemers van het Platform. Gemeente Den Haag ondersteunt het onderzoek in Mariahoeve en is nauw betrokken. Het winkelgebied is dus onderdeel van een grootschalige onderzoeksopzet waardoor andere winkelgebieden, retailers en gemeentes ook profijt zullen hebben van de resultaten. 

 

Resultaten onderzoek 


Wij zijn zeer benieuwd naar de ervaringen van de ondernemers en HHS studenten in winkelgebied Mariahoeve. De eerste resultaten van het onderzoek worden verwacht op 3 en 4 oktober, dan zal het POP-UP paviljoen voor een tweede keer neerstrijken in Mariahoeve. Uiteraard zullen wij de resultaten delen in een van de komende partner-nieuwsbrieven. De komende 1,5 jaar blijft de Hofpas actief betrokken om haar partners en winkelgebieden zo optimaal mogelijk te kunnen helpen.

 

Wensen, ideeën en suggesties zijn altijd welkom. Neem gerust contact op met je relatiemanager of bel ons op 070 - 22 11 485!