Nieuw:
Stap over en blijf genieten van voordeel
Stap over en blijf genieten van voordeel
21-09-2021 0

Miranda van Wilgen
Miranda van Wilgen
28-06-2021 0

Ga je mee wandelen ?
Ga je mee wandelen ?
09-06-2021 0

Rage Room FUN
Rage Room FUN
01-06-2021 0

Binnenhof in beeld
Binnenhof in beeld
22-05-2021 0

Naar Scrooge in het Zuiderpark

Posted by admin 08-12-2017 0 Comment(s) Artikelen & Specials,

Het Zuiderparktheater presenteert op en rond de kerstdagen een unieke uitvoering van Charles Dickens A Christmas Carol: een unieke eigentijdse vertolking van het klassieke kerstverhaal voor de hele familie, op verschillende buitenlocaties in het Zuiderpark.

 

Zie, hoor, ruik en voel hoe de vrekkige mensenhater Scrooge, reizend door Verleden, Heden, Toekomst en Zuiderpark, tot inkeer komt. Deze unieke interactieve muziektheater-winterwandeling is een combinatie van locatietheater met kinderen en volwassenen, opera, , koor,  dans, percussie en dressuur.

 

Kom naar deze niet te missen voorstelling. 

 

 

*A Christmas Carol * van Charles Dickens vertelt het verhaal van Scrooge: een verbitterde oude vrek die zich enkel bezig houdt met geld en al het andere in het leven veracht. Hij buit zijn personeel uit en heeft niks op met vriendschap, liefde en de gedachte van Kerstmis. Juist deze gierigaard komt aan het einde van het verhaal volledig tot inkeer. Met nieuwe levensvreugde en liefde verandert hij in één van de grootste weldoeners. De rol van Marley, Scrooges geestige criticaster, wordt gespeeld door Guus van der Steen, Haags guerrilladichter, acteur en muzikant van de Haagse band KernKoppen.

 

Een wandeling door het Zuiderpark


De voorstelling start in het Zuiderparktheater, waar het publiek wordt verwelkomd met glühwein, warme dekentjes en Christmas Carols, die elke avond door een ander koor uit de regio gezongen worden. Na een introductie van het verhaal in het openluchttheater wandelt het publiek naar negen verschillende locaties in het Zuiderpark, alwaar de Kerstgeesten Scrooges leven in Verleden, Heden en Toekomst tot verbeelding brengen. Eén van de locaties is Manege De Eendenkooi, waar een operazangers te paard licht werpt op het liefdesleven van Scrooge. Ook brengt het publiek in het park o.a. een bezoek aan Scrooges schooltijd, zien we in Het Glazen Huis wat de huidige generatie DJs van Scrooge en de Kerstgedachte vindt, en worden er in de Toekomst angstwekkende beelden opgeroepen door de dansers van Flow Performing Arts. De voorstelling wordt afgesloten in het Zuiderparktheater, waar het publiek een grande finale met dertigkoppige cast en koor te wachten staat.