Nieuw:
Flessentuintje
Flessentuintje
12-01-2021 0

2021
2021
29-12-2020 0

Galerie Schippers presenteert
Galerie Schippers presenteert
29-12-2020 0

Winter Fietstour
Winter Fietstour
02-12-2020 0

4 Hofpas-Tips voor Sinterklaas
4 Hofpas-Tips voor Sinterklaas
02-12-2020 0

Museumweek in Haagse musea

Posted by admin 10-04-2018 0 Comment(s) Nieuws,

Deze week vindt de vierde Nationale Museumweek plaats met als thema: ‘Ontdek samen ons echte goud, dichterbij dan je denkt!' Ruim 400 musea door het hele land zetten hun pronkstukken in de schijnwerpers en organiseren bijzondere activiteiten.

 

De Hofpas heeft inmiddels 3 leuke Haagse musea aangesloten waar je niet alleen deze week, maar het hele jaar door kunt genieten van bijzondere tentoonstellingen .
 

bezoekers umanity house 400px

 

Humanity House

 

In het Humanity House kun je horen, zien en beleven wat het met je doet als je op de vlucht bent. In het museum maak je een intense ervaringsreis en kruip je in de huid van een vluchteling. Daarna ontmoet je de mensen die - in het echt- hebben ervaren wat oorlog en conflict betekenen. 

 

Het Humanity House inspireert mensen om een positieve bijdrage te leveren aan een leven in vrede en vrijheid voor iedereen.

 

 

 

 

comm

 

Comm,  Museum voor Communicatie

 

COMM het museum voor communicatie laat je zien dat communicatie altijd en overal is. Via een mooie, uitdagende en interactieve tentoonstelling kun je ervaren dat communicatie een aanzienlijk onderdeel is van wie je bent en hoe je wordt gezien. Leer van het verleden, reis naar het heden, richting de toekomst.

 

COMM is er voor iedereen. Voor de 12-jarige die blind zijn weg vindt op social media en voor professionals die willen leren anders te communiceren.

 

 

 

haags opembaar vervoer museum

 

 

 

Openbaar vervoer museum Den Haag

 

In het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM) is te zien hoe er vroeger met het openbaar vervoer werd gereisd. Een grote collectie historische trams en bussen vormt de basis van het museum. Een groot deel van die trams en bussen is nog steeds rijvaardig, zodat regelmatig ritten gereden kunnen worden.

 

Het HOVM is opgericht in 1989 en is al meer dan 25 jaar actief. Het HOVM is op elke zondagmiddag van april t/m oktober geopend van 13.00 tot 17.00 uur.