Nieuw:
Stap over en blijf genieten van voordeel
Stap over en blijf genieten van voordeel
21-09-2021 0

Miranda van Wilgen
Miranda van Wilgen
28-06-2021 0

Ga je mee wandelen ?
Ga je mee wandelen ?
09-06-2021 0

Rage Room FUN
Rage Room FUN
01-06-2021 0

Binnenhof in beeld
Binnenhof in beeld
22-05-2021 0

Museumweek 2019: 6x musea in regio Den Haag met Hofpaskorting

Posted by admin 08-04-2019 0 Comment(s) Artikelen & Specials,

‘Ons echte goud, dichterbij dan je denkt'! Dat is het thema van de vierde Nationale Museumweek. Van 8 tot 14 april vinden er bijzondere activiteiten plaats en zetten honderden musea hun collecties in de schijnwerpers.
 

We moedigen iedereen natuurlijk aan om (vaker) een culturele activiteit te ondernemen. Bij onderstaande partners doe je dat ook nog eens met korting op vertoon van de Hofpas:

 

COMM, Museum voor Communicatie

COMM het museum voor communicatie laat je zien dat communicatie altijd en overal is. Via een mooie, uitdagende en interactieve tentoonstelling kun je ervaren dat communicatie een aanzienlijk onderdeel is van wie je bent en hoe je wordt gezien. Leer van het verleden, reis naar het heden, richting de toekomst.

Bekijk het voordeel van COMM

 

Humanity House

In het Humanity House kun je horen, zien en beleven wat het met je doet als je op de vlucht bent. In het museum maak je een intense ervaringsreis en kruip je in de huid van een vluchteling. Daarna ontmoet je de mensen die - in het echt- hebben ervaren wat oorlog en conflict betekenen. 

Bekijk het voordeel van Humanity House


Museum Bredius

Gelegen aan de Hofvijver in een 18e eeuws herenhuis, beleef je hier de privé collectie van Abraham Bredius met o.a. Rembrandt, Jan Steen, van Neer, ‘d Hoendecoeter en Hobbema.

Bekijk het voordeel van Museum Bredius

 

Beelden aan zee

Dit museum richt zich als enige in Nederland speciaal op moderne en hedendaagse, (inter)nationale beeldhouwkunst. In de verschillende zalen en terrassen worden zo’n twaalf tentoonstellingen per jaar georganiseerd met internationale moderne beeldhouwkunst in de meest uiteenlopende materialen en stijlen.

Bekijk het voordeel van Beelden aan Zee

 

Haags Openbaar Vervoer museum 

In het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM) is te zien hoe er vroeger met het openbaar vervoer werd gereisd. Een grote collectie historische trams en bussen vormt de basis van het museum. Een groot deel van die trams en bussen is nog steeds rijvaardig, zodat regelmatig ritten gereden kunnen worden. 
Bekijk het voordeel van het Openbaar Vervoer Museum

 

Botanische Tuin

Een fraai en leerzaam stukje Delfts groengebied van maar liefst 2,5 hectare groot. De Botanische Tuin van de TU Delft is een publieksgerichte tuin én een onderzoekstuin. Voor bezoekers, van buurtbewoner tot toerist, is de Tuin een gastvrije en leerzame oase van rust in de drukke stad. In 2017 bestond de Botanische Tuin 100 jaar.

Bekijk het voordeel van de Botanische Tuin