Nieuw:
Flessentuintje
Flessentuintje
12-01-2021 0

2021
2021
29-12-2020 0

Galerie Schippers presenteert
Galerie Schippers presenteert
29-12-2020 0

Winter Fietstour
Winter Fietstour
02-12-2020 0

4 Hofpas-Tips voor Sinterklaas
4 Hofpas-Tips voor Sinterklaas
02-12-2020 0

Janette van Tol

Posted by admin 18-06-2017 0 Comment(s) Het verhaal van ...,

Handgemaakte leren tassen & accessoires

 

Op loopafstand van de Herenstraat in Voorburg bevindt zich het atelier van Janette van Tol. Hier worden, met oog voor detail en liefde voor het materiaal, unieke leren tassen en accessoires ontworpen en met de hand gemaakt. Geen enkele tas is daardoor hetzelfde. Het label onderscheidt zich door het minimalistische en tijdloze design. Daardoor kun je een tas van Janette van Tol van op het werk tot aan een feestje dragen.

 

Janette van Tol is eigenaar en ontwerper van het gelijknamige label. Ze vindt dat elke tas die ze maakt er eentje moet zijn die ze eigenlijk zelf wil houden. Functioneel, tijdloos, modern en met strakke lijnen. Soms met een kleine twist. Eentje voor iedere vrouw in elke situatie.

 

Over Janette
Na een opleiding Communicatie (Reclame, Media & Design) werkt Janette enkele jaren als webredacteur en later als zelfstandig communicatieadviseur online. Toch mist ze een creatieve uitlaatklep en wil iets doen met haar passie voor interieur. Naast haar freelance communicatieopdrachten volgt ze daarom een opleiding Interieurdesign aan de Artemis Stylingacademie. Haar passie en deze opleiding komen samen wanneer ze met haar partner een woonwinkelpand uit 1922 in Voorburg koopt, compleet renoveert en opnieuw inricht. Niet veel later maken twee kindjes het gezin daarna compleet.

 

Hoe het allemaal begon
Omdat Janette nergens een tas kan vinden die haar bevalt, experimenteert ze met leer en maakt zelf enkele leren tassen. Vrienden en familie reageren enthousiast en tonen veel interesse. Janette is ondertussen zelf ook verliefd geworden op het materiaal, het creatieve ontwerpproces en het unieke eindresultaat. Ze besluit daarom een leernaaimachine aan te schaffen en een webshop live te zetten: www.janettevantol.com.

 

"Zelf liep ik er vaak tegenaan dat een tas het nét niet was. Jammer want een leren tas is best een investering. Dan moet het wel een hele goede zijn. Daarom besloot ik zelf eens leer te kopen en er tas van te maken. Dat voelde zo goed dat ik ermee door ben gegaan. Elke tas is weer een uitdaging. Je kunt niet, zoals bij stof, het stiksel er even uithalen. Dat zorgt voor lelijke gaatjes in het leer. Het moet dus in één keer goed.”

 

“Ik houd van het werken met leer. Het is een mooi, duurzaam materiaal dat alleen maar mooier wordt met de tijd. Het leer dat ik gebruik is van zeer hoge kwaliteit. Voordat ik start met het maken van een tas, inspecteer ik elke huid zorgvuldig, zodat de tas van het beste stuk leer wordt gemaakt.”

 

Kwaliteit op maat
Leer is een natuurproduct. Elk stuk leer heeft zijn eigen bijzondere kenmerken. Kenmerken die jouw tas karakter geven. Janette werkt met de beste kwaliteit uit Europa en dat merk je. De tas gaat lang mee en wordt eigenlijk alleen maar mooier met de jaren.

 

Naast haar eigen ontwerpen biedt Janette ook een tas op maat aan. Dus wil je jouw tas in een andere kleur? Of een ander soort leer? Met een ritssluiting in plaats van een magneetsluiting? Of misschien iets heel anders? Zoals leren schorten voor een lunchroom? Alles is mogelijk.

 

Neem contact met Janette op of ga even langs in haar atelier. Vergeet vooral niet een kijkje te nemen op haar webshop!