Nieuw:
Stap over en blijf genieten van voordeel
Stap over en blijf genieten van voordeel
21-09-2021 0

Miranda van Wilgen
Miranda van Wilgen
28-06-2021 0

Ga je mee wandelen ?
Ga je mee wandelen ?
09-06-2021 0

Rage Room FUN
Rage Room FUN
01-06-2021 0

Binnenhof in beeld
Binnenhof in beeld
22-05-2021 0

Petra Van Schie

Posted by admin 25-04-2017 0 Comment(s) Het verhaal van ...,

'Na ruim twintig jaar in de communicatie was het tijd voor iets anders. Wat wist ik nog niet. Ik nam een sabbatical in het vertrouwen dat er iets op mijn pad zou komen. Dat duurde niet lang. Door de ziekte van mijn schoonvader en een zware operatie bij mijn moeder herontdekte ik de helende werking van mijn handen. Beter kan ik mensen niet maken, ik kan wel zorgen dat ze beter met hun situatie kunnen omgaan. Hoe lastig die soms ook is.

 

‘Volg je hart, dat klopt’

 

Na een jaar proefdraaien en bevriende therapeuten behandelen voor hun feedback was Hauf geboren, mijn praktijk voor energetische behandelingen. Dat zijn healings waarbij ik blokkades die je – meestal onbewust – hebt kan opheffen. Klinkt dat zweverig? Valt hartstikke mee, hoor! Je gaat gewoon lekker op mijn behandeltafel liggen met je kleren aan en dan gaan mijn handen aan het werk. Op je lijf maar ook in het energetische veld rond je lichaam. Het resultaat: een heerlijk ontspannen gevoel en meestal nog een fijn inzicht erbij. Kun je er weer even lekker tegenaan. Het motto van mijn praktijk is ‘volg je hart, dat klopt’. Ik probeer mijn klanten dichter bij zichzelf te brengen en meer vanuit hun hart te laten leven. Het is heerlijk kom te zien wat voor stappen mensen kunnen maken.

 

De stap zetten was eigenlijk vanzelfsprekend

 

Op de behandelingen komen mannen en vrouwen af, van jong tot oud. De één alleen voor wat ontspanning, de ander omdat ze een andere koers willen in hun leven. Die kiezen meestal voor een serie behandelingen of een coachingstraject. ‘Je zet allerlei radertjes aan het werk’, zei een klant tegen me. Dat vond ik wel mooi omschreven. Ik help je op weg maar je moet het zelf doen, je eigen pad volgen. Dat heb ik ook gedaan toen ik voor dit werk koos. De stap zetten was eigenlijk soort van vanzelfsprekend.

 

Een magnetiseur heeft me ooit opgeleid maar ik vond mezelf toen te jong om ermee aan de slag gegaan. Met dit werk kom je nogal wat tegen, ik wilde eerst zelf wat levenservaring opbouwen. Naast mijn werk als tekstschrijver en in de communicatie heb ik wel altijd cursussen gevolgd op spiritueel gebied en persoonlijke ontwikkeling. Dat kan ik nu goed gebruiken! Natuurlijk was het eng om een vaste baan op te zeggen. Een burn-out hielp me wel om dingen helder te krijgen voor mezelf. Een reorganisatie op mijn werk gaf de ruimte voor die sabbatical. Ik had al eerder voor me zelf gewerkt dus in die zin was de stap niet groot.

 
Elkaar alles gunnen en willen helpen. Mooi toch?

 

Ik ben veel mensen op mijn pad tegen gekomen die me hebben geïnspireerd. Dat zijn mensen die staan voor wat ze doen en onder alle omstandigheden zichzelf blijven. Zij stimuleerden me al dan niet bewust om mijn praktijk op te zetten en waren daarbij enorm behulpzaam. Dat viel me op in deze ‘line of business’, dat mensen elkaar alles gunnen en willen helpen. Mooi toch? Dat zouden meer mensen mogen doen! Helpen we allemaal om de wereld ietsje mooier te maken.