NIEUW: De Hofpas wordt een spaarpas! Lees hier meer.

Mario de Benedictis

Posted by admin 01-09-2017 0 Comment(s) Het verhaal van ...,

mario benedictis eb serveerster tonen gerechten buiten restaurant Bacco Perbacco Dat het toeval een voltreffer kan zijn, bewijst het verhaal van Mario de Benedictis. Chef-kok in het Italiaanse restaurant Bacco Perbacco aan de Van Speykstraat, hoek Waldeck-Pyrmontkade aan de rand van het Zeeheldenkwartier.

 

Want wie hier ooit binnen is geweest en de gerechten heeft geproefd van de broers Mario en Domenico de Benedictis, weet dat ze in de wieg zijn gelegd om te koken. Italiaans te koken.

 

 

Maar wat was dan het toeval als het allemaal zo voorbestemd leek? Eigenlijk wilde Mario automonteur worden, maar ‘ik was te laat met aanmelden, alleen bij de koksopleiding was er nog een plaatsje. Dus....’ En zo is het gekomen…

 

 

Capocuoco, chef van de echte Italiaanse keuken 

 

 

Na zijn opleiding in Italië leerde hij de Italiaanse keuken dorgronden in de keuken van de gebroeders Luigi en Ezio Zuppelli van Restaurant Roma in de Papenstraat. ‘Zij hebben mij veel geleerd en zijn mijn grote voorbeelden’. Na jarenlang voor deze Capocuoco gewerkt te hebben was daar de uitdaging om voor mijzelf te beginnen. Het was altijd al een droom om een eigen restaurant te hebben en plotseling deed zich in 2009 die mogelijkheid voor toen ik dit restaurant kon overnemen. Toen heb ik heb de sprong gewaagd.’

 

 

Koken zonder kaart

 

 

‘Passie hebben voor je vak en honderd procent achter je product staan’, is volgens Mario de basis van alles. ‘Het is mijn droom om een restaurant te hebben waarover de mensen zelfs later nog spreken.’ En dat Mario met passie kookt, blijkt ook wel uit zijn kaart. Die is er namelijk niet. Kwaliteit laat zich in de ogen van Mario niet van te voren bepalen. Echt koken doe je met verse producten en laten zich niet vastleggen op een menukaart. ‘Wij hebben geen vaste kaart, maar koken uitsluitend met verse Italiaanse producten. Ook onze wijnen komen rechtstreeks uit Italië. Alleen op die manier werk je volgens de traditionele Italiaanse keuken. Mooie en authentieke gerechten daar gaat het om. Het ergste wat mensen mij dan ook kunnen vragen is: ‘Mag ik pasta bij mijn hoofdgerecht?’ Kijk dan heb je het niet begrepen.’

 

 

salade gerecht bacco perbacco gerecht met spek  bacco perbacco gerecht met vis bacco perbacco

 

 

Door deze manier van werken creëert Mario een stukje Italië in Den Haag. En we weten allemaal hoe dat er uit ziet. Gezelligheid, grote families, muziek, feest. ‘In ons kleine restaurant hebben wij ooit een staande receptie georganiseerd met vijftig mensen. Er stond een vleugel met pianist voor bij het raam. Er werd fantastisch gespeeld. Het was zo gezellig dat de receptie een hele nacht door ging. Om zes uur 's morgens kwamen we pas thuis. Ja, een tevreden klant geeft mij een trots gevoel. Daar doe ik het voor!’

 

Kijk hier voor het aanbod en bedrijfsprofiel van Bacco Perbacco