Nieuw:
Flessentuintje
Flessentuintje
12-01-2021 0

2021
2021
29-12-2020 0

Galerie Schippers presenteert
Galerie Schippers presenteert
29-12-2020 0

Winter Fietstour
Winter Fietstour
02-12-2020 0

4 Hofpas-Tips voor Sinterklaas
4 Hofpas-Tips voor Sinterklaas
02-12-2020 0

'Groene' verf in alle kleuren

Posted by admin 21-03-2017 0 Comment(s)

Duurzame verf, ecologische verf, reguliere verf, hoe zit het?

 

Wat verstaan we onder duurzame of ecologische verf? Om deze vraag te beantwoorden is het belangrijk om te weten wat er in de reguliere verven aan grondstoffen zit. Met reguliere verven bedoelen we de verf die de huisschilder nu gebruikt. En de verf die momenteel volop in de bouwmarkt staat. Zowel de watergedragen als terpentine producten. In deze reguliere verven zitten voornamelijk fossiele ingrediënten. Deze chemisch en met veel energie bewerkte grondstoffen zijn, behalve dat ze eindig zijn, vaak ook giftig. En niet of nauwelijks afbreekbaar waardoor deze stoffen niet bijdra

gen aan een circulair proces maar altijd als zeer kleine deeltjes blijven bestaan.

 

Zo van het land

 

Duurzame verfproducten zijn veelal opgebouwd uit natuurlijke ingrediënten. De grondstoffen voor deze verven zijn niet of nauwelijks van fossiele oorsprong en worden zo min mogelijk chemisch bewerkt. Ook zijn deze stoffen vaak veel minder giftig. De grondstoffen van deze verven komen grotendeels van het land en groeien elk jaar weer op.

 

Dit draagt bij aan een circulair systeem. Aangezien gebruikte verf niet recyclebaar is, is dit de beste optie om verf circulair te maken. Veiligere verf gemaakt van grotendeels herwinbare grondstoffen, waarbij op een duurzame wijze rekening wordt gehouden bij de winning, productie, gebruik en eindfase. Voor mens en milieu.

 

Kies daarom voor verven van Ecocoatings.