Nieuw:
Ga je mee wandelen ?
Ga je mee wandelen ?
09-06-2021 0

Rage Room FUN
Rage Room FUN
01-06-2021 0

Binnenhof in beeld
Binnenhof in beeld
22-05-2021 0

Beleef Madurodam met korting!
Beleef Madurodam met korting!
20-05-2021 0

Opening De Opkikker
Opening De Opkikker
17-05-2021 0

Hoogste groei in 10 jaar tijd

Posted by admin 28-02-2018 0 Comment(s) Partnernieuws,


De Nederlandse economie is vorig jaar met 3,1 procent gegroeid. Dat is de hoogste stijging in tien jaar tijd. Ook de binnenlandse consumptie zat met 1,8% in de lift.

 

Consumentenvertrouwen

 

Consumenten hebben vorig jaar met name meer geld uitgegeven aan kleding, inrichting voor hun woning en elektrische apparaten.

 

Ook aan diensten zoals horeca, recreatie en cultuur is meer besteed. Aan auto's is juist minder uitgegeven.

 

De consument geeft dus vooral meer geld uit in de branche waar jij als Hofpaspartner actief bent. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst.

 

 

Vierde kwartaal

 

In alleen het vierde kwartaal van 2017 was sprake van een groei van 0,8 procent. Huishoudens hebben in de laatste drie maanden van 2017 wel meer geconsumeerd, maar de consumptie groeide een stuk minder hard dan in de voorgaande kwartalen.

 

Dit had volgens CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen met name met het weer te maken. De tragere groei is volgens hem dan ook "vooral een incident". Zo was het najaar relatief warm. "In de herfstvakantie zaten mensen met pepernoten op het strand. Dat drukt natuurlijk de gasconsumptie."

 

Hoewel consumenten door de lagere gasrekening meer geld overhouden voor bijvoorbeeld kleding, drukten de hogere temperaturen ook de uitgaven aan nieuwe kleding. "Als het warm is, dan gaan mensen minder naar de kledingzaken."

 

Gelukkig zijn de weergoden ons wat dat betreft de laatste tijd goed gezind.