Nieuw:
Moederdag Fotoshoot
Moederdag Fotoshoot
06-05-2021 0

Dag van de Aarde
Dag van de Aarde
20-04-2021 0

Voor als het straks weer mag...
Voor als het straks weer mag...
15-04-2021 0

Secretaressedag
Secretaressedag
14-04-2021 0

Wandel tijdens je Werk-dag 2021
Wandel tijdens je Werk-dag 2021
07-04-2021 0

De Hofpas strijdt tegen eenzaamheid

Posted by admin 04-04-2019 0 Comment(s) Over de Hofpas,

Als partner van de Haagse Community tegen Eenzaamheid, helpen we mee met het bestrijden van eenzaamheid in onze stad. Dat doen we o.a. door het verbinden van partners met groepen alleenstaande ouderen. Via de BBD (Boodschappen Begeleidingsdienst) en de Blijmakers van de Volharding worden er uitjes georganiseerd met Hofpasvoordeel.

 

De Hofpas stimuleert partners zich aan te sluiten bij deze mooie Community & helpt de zichtbaarheid ervan te vergroten. Hopelijk groeit de Community zo gestaag en daalt het gevoel van alleen zijn bij die doelgroep. Er hebben al uitjes plaatsgevonden naar het Omniversum & naar het Esloo College voor een lunch. En … er zit nog veel meer in de planning!

 

 

Draag jij dit thema ook een warm hart toe & wil jij ook een groep ouderen op bezoek? Mail dan naar kim@dehofpas.nl en wij zetten op de lijst. Bjorn van de BBD of Janna van de Volharding neemt dan snel contact met je op. Meer info: https://communitytegeneenzaamheid.nl/

 

Symphony 2030

Ook is de Hofpas betrokken bij project Symphony 2030 van het Residentie Orkest Den Haag om via muziek, kunst, dans en cultuur eenzaamheid tegen te gaan in bepaalde delen van Den Haag. Er wordt gestart met musici die langsgaan bij bewoners in de wijken Moerwijk + Scheveningen en we proberen langzaam onze partners hierbij te betrekken.

 

Symphony 2030 heeft alles te maken met de duurzame UNESCO doeleinden tot 2030 en omvat naast het eenzaamheidsproject ook andere projecten ten gunste van Den Haag; gericht op diverse thema’s zoals educatie, leefbare wijken en zorg. Naast het eenzaamheidsproject, waar de Hofpas aan meewerkt, is er bijvoorbeeld ook het jongerenproject Create Impact gestart waarbij jongeren eigen ideeën ten aanzien van de Unesco thema’s kunnen laten horen.

 

Veel van onze Culturele partners hebben deelgenomen aan de voorbereidingen en er hebben al diverse bijeenkomsten plaatsgevonden om het project op te starten. Interesse om mee te helpen met het eenzaamheidsproject in een andere wijk? Neem dan contact op met Esther.Ledeboer@residentieorkest.nl