Nieuw:
Stap over en blijf genieten van voordeel
Stap over en blijf genieten van voordeel
21-09-2021 0

Miranda van Wilgen
Miranda van Wilgen
28-06-2021 0

Ga je mee wandelen ?
Ga je mee wandelen ?
09-06-2021 0

Rage Room FUN
Rage Room FUN
01-06-2021 0

Binnenhof in beeld
Binnenhof in beeld
22-05-2021 0

Winkelcentrum Waldeck op één na schoonste van Nederland

Posted by admin 13-06-2017 0 Comment(s) De buurt in,

Winkelhof Waldeck, het 50 jaar oude winkelcentrum in de buurt van Kijkduin, is het op één na schoonste winkelcentrum van Nederland. Bij de verkiezing 'Schoonste winkelgebied van 2017' eindigde Waldeck op de tweede plaats. 

 

De kracht van Winkelhof Waldeck ligt niet in oude bomen of indrukwekkende gevels. Het winkelcentrum moet het van andere dingen hebben. Van z’n gemak en overzichtelijkheid, en zijn schoonheid dus, goede bereikbaarheid en gratis en ruime parkeergelegenheid. En dat is inderdaad allemaal dik in orde.  Het recent heringerichte winkelcentrum is volledig opnieuw bestraat en biedt weer een frisse aanblik en het centrale plein komt beter tot z’n recht dan ooit tevoren. Maar dat is niet het enige. Wie er iets langer rondloopt ontdekt ook echte parels.

 

 

Gemak, gezelligheid en service

 

Om deze parels te ontdekken, moet je wel net iets beter kijken. Het eerste dat opvalt, als je het Winkelhof Waldeck aan de het Alphons Diepenbrockhof bezoekt, is de aanwezigheid van een aantal grote ketens. In het Hof zit zowel een Lidl, een Jumbo als een Action. Bij mij weten de enige plek in de stad waar deze drie ketens of steenworp afstand van elkaar te vinden zijn. Voor iedereen die een keer goedkoop boodschappen wil of moet doen, is winkelcentrum Waldeck hierdoor een hele goede keus.

 

Maar Winkelhof Waldeck biedt meer dan alleen praktische nut en voordelige kansen. Het Hof heeft ook een behoorlijk aanbod van Horeca bijvoorbeeld. Patisserie van Eck en lunchroom/petit restaurant Waldeck, om maar eens wat te noemen. Beide etablissementen hebben een mooi terras die een groot deel van de dag in de zon liggen. 

 

Wat opvalt is dat iedereen elkaar kent. Het Alphons Diepenbrockhof is echt een gezellig buurtwinkelcentrum waar mensen nog een praatje met elkaar maken en dat zorgt voor een ontspannen en vriendelijke sfeer in het centrum. Ook het centrale plein met de uitnodigende banken draagt hieraan bij. Dat is misschien wel de échte kracht van dit winkelcentrum. Vriendelijk, ontspannen, easy going.

 

De parels van Waldeck

 

 

Naast de grote zaken en de landelijke ketens zit hier en daar ook een echte parel. Sommige verstopt en andere pontificaal op het centrale plein, zoals Modezaak Bonel. Hier kun je terecht voor met zorg samengestelde collectie damesmode. En het leuke is dat hier je hier niet per se een mannequinmodel hoeft te hebben (mag wel natuurlijk), om goed te kunnen slagen. Of laat je adviseren bij Hanrit waar klantvriendelijkheid, service, persoonlijke aandacht, vakkennis en eerlijk advies hoog in het vaandel staan en die gewoon in een van de zijstraten of wieken zoals ze in het hof genoemd worden, is gevestigd.

 

Tasty Dreams

 

Aan de rand van het Hof zit ook nog een echte parel. Tasty Dreams van Hetty Vrolijk. En als iemand haar achternaam eer aandoet dan is het Hetty wel. In haar gezellige lunchroom kun je terecht voor heerlijke koffie, homemade cupcakes, pannekoeken en de heerlijkste broodjes. Maar ga vooral eens kijken naar de taarten van Hetty. Passie en vakmanschap spatten ervan af. Voor bruidstaarten met meerdere plateaus tot cupcakes die je niet durft op te eten, zo kunstzinnig. Mooi, smaakvol en écht bijzonder. Meer dan een bezoekje waard.

 

Winkelhof Waldeck? Ik zou het wel weten!