Boekhorststraat, straat in opkomst

Posted by admin 12-06-2017 0 Comment(s) De buurt in,

De Boekhorststraat, gelegen tussen Prinsengracht en Zuidwal in hartje Den Haag, was in vervlogen tijden dé winkelstraat van Den Haag. De mooie gevels in de straat herinneren nog aan deze glorietijd. In de jaren ’70 raakte de straat echter in verval en sloten vele winkeliers de deuren. Maar die ellende is achter de rug. De straat zit in de lift, de panden zijn gerenoveerd en met de komst van het Makerskwartier, is de straat ineens weer hot and happening.

 

 

 

Richelle van Soest zet zich al enige jaren actief in voor de upgrading van de straat. ‘In 2008 werd de straat door middel van subsidies en een goed uitgedacht plan weer nieuw leven ingeblazen. Vooral het laatste jaar zijn er veel nieuwe ondernemers gekomen. Steeds vaker kiezen hippe en onderscheidende winkels voor de Boekhorststraat. De gemeente en vastgoedeigenaren spelen daarin een belangrijke rol.

 

 

 

 

Veel van de oude ondernemers bleken nog weinig vertrouwen te hebben in de betrokken instanties, maar met het comité Boekhorststraat, dat een opstap is naar een nieuwe winkeliervereniging, willen we laten zien dat we er écht voor gaan om het vertrouwen terug te winnen. En die slag is gewonnen. Het tij is gekeerd voor de Boekhorststraat.’

 

 

Makerskwartier

 

 

Om de straat een sterke eigen identiteit te geven, zijn een aantal panden voorzien van het logo van het Makerskwartier. In het Makerskwartier, gevestigd in het laatste blok van de Boekhorststraat dat uitkomt op de Zuidwal, hebben ‘Makers’ een verkoop- en atelierruimte. De verkoopwaar wordt ter plekke gemaakt of bewerkt.

 

Inmiddels hebben tien winkeliers/ambachtslieden zich hier gevestigd. Hier vind je o.a. prachtige handwerk, de laatste trends en geweldige upcycled 2e hands interieur. Hier moet je zijn voor handgemaakte leren tassen, gezeefdrukte kinderkleding, de hipste sokken en die eyecatcher in je woonkamer.

 

In de boekhorststraat moet je niet zijn als je op zoek bent naar merkwinkels. Hier zitten namelijk geen grote supermarkten of andere ketens, maar juist veel speciaalzaken en kleinere winkels. Van tapijt en behang tot kunst en vintagekleding. Dát zijn de winkels van de Boekhorststraat.

 

 

 

En de multiculturele straat biedt genoeg mogelijkheden voor een hapje en een drankje naar ieders smaak. Je vindt er  eetgelegenheden met smaken uit alle windrichtingen: oosters, Surinaams, mediterraan en gewoon Hollands. Alles tussen een snelle snack en uitgebreid dineren. 

 

Kortom: de Boekhorststraat is Den Haag op z’n best. Een bezoek meer dan waard.

 

Hofpaspartners in de Boekhorststraat:

 

Lieries, Hofpasvoordeel: 10% korting op de gehele collectie!

 

What's happening, Hofpasvoordeel: 10% korting op de fotocollectie.

 

Studio Joske, Hofpasvoordeel: 10% korting

 

KLOQ, Hofpasvoordeel 10% korting voor alle Hagenaars en Hagenezen op een handgemaakte KLOQ naar keuze t.w.v. €239,- of €179,-

 

Center wonen, Hofpasvoordeel: 10% korting op de hele collectie.

 

&Anne, Hofpasvoordeel: 50% korting op onze wasbare en onscheurbare shopping bag. Van € 9,95 nu slechts € 4,95.

 

Stars & Stripes Dumpstore, Hofpasvoordeel: 5% korting op de hele collectie, aanbiedingen uitgezonderd.

 

Any Frame lijstenmakerij, Hofpasvoordeel: 10% korting op de gehele inlijsting. 

 

Stahlecker Behang, Hofpasvoordeel: 15% korting op de hele collectie.

 

Gordijn Wereld, Hofpasvoordeel: 10% korting op de hele collectie. 

 

Sabsy Cakedreams, Hofpasvoordeel: Koffie, thee of espresso met een echte Chocolade Bikkel voor € 2,50 (keuze uit 10 verschillende smaken)

 

N&M Tapijt, Hofpasvoordeel: 10% korting op de Alternative Flooring collectie. Ecologisch en biologisch is waar het om draait bij deze hippe en toch heel klassieke vloerbedekking van hoogwaardige kwaliteit.

 

Cafe Koos, Hofpasvoordeel: 2e drankje gratis. 

 

Lederhuis Tekin, Hofpasvoordeel: Op vertoon van de Hofpas ontvang je 15% korting op de collectie.  

 

Zusjes Vintage Boetiek, Hofpasvoordeel: 10% korting op 1 artikel. 

 

Vorm en Transitie, Hofpasvoordeel: Bij besteding vanaf €50,- ontvang je 10% korting. 

 

Dorst Craft Beer Shop, Hofpasvoordeel: 10% korting op de aankoop van een bierpakket.