Lunchen in Dudok, een échte aanrader

Posted by admin 31-01-2018 0 Comment(s) aanbieding uitgelicht,

Review door: Bert Vink

 

Afgelopen week heb ik heerlijk geluncht bij Dudok op de Hofweg. Wat is deze brasserie toch een heerlijke Haagse plek. Gelegen pal tegenover de ingang van het Binnenhof en menigmaal decor van politieke televisieuitzendingen, voelt Dudok als het bruisende hart van onze politieke hoofdstad. De Brasserie ademt een lekker moderne, iets intellectuele sfeer, maar is op geen enkele manier pretentieus. Je voelt je er gelijk thuis.

 

interieur dudok den haagDudok is voor iedereen

 

Ik heb samen met mijn zus geluncht en dat is natuurlijk altijd leuk, even bijkletsen over de stand van beider levens. Ook voor dergelijke gesprekken is Dudok een prima gelegenheid. Door het hoge plafond en de ruimte tussen de tafels, heb je volop privacy. In Dudok voel je je gelijk op je gemak. En dat komt ook door de prettige bediening, persoonlijk, maar niet opdringerig, gewoon helemaal goed.  

 

Ook de bezetting van de zaak is prettig. Niet te druk, niet te rustig en lekker gemêleerd. Naast ons bijvoorbeeld genoot een vrouw samen met haar, denk ik, twee jarige zoontje, van een heerlijke hamburgermenu. Ook dat kan gewoon in Dudok. Even verderop aan de karakteristieke leestafel zaten verschillende mensen geconcentreerd te werken achter hun laptop.  En daarnaast gewoon veel mensen die lekker aan het kletsen waren, zakelijk en privé, alles door elkaar.

 

Een heerlijk ontbijt als lunch

 

Dudok is natuurlijk bekend om zijn fantastische appeltaart die elke dag vers uit eigen bakkerij wordt aangeleverd. De appeltaart geldt als de beste van de stad. Ik kan het niet beamen. Niet omdat het niet zo is, maar omdat wij uiteraard kozen voor 'Het Dudok Ontbijt Compleet. En dat is een échte aanrader.  Het ‘ontbijt’ kun je bestellen tussen 9.30 en 17.00.  Ik vraag me dus af waarom het een ontbijt heet, want het is eigenlijk alles, maar nu juist geen ontbijt. Maar goed, een aanrader is het wel.

 

Het ontbijt bestaat uit een lekkere warme croisssant, een versgebakken American Pancake, twee boterhammen, een glas verse jus d’orange, een gepocheerd ei ( van perfecte hardheid), een paar plakken ham (van uitstekende kwaliteit) en paar plakken kaas en avocado. En ik kan je zeggen, het is echt smullen en je kunt je buik er goed rond van eten. Alles is gewoon goed.

 

 

Met De Hofpas krijg je twee ontbijtjes voor de prijs van één. Wij bestelden beide bij het ‘ontbijt’ nog een lekkere koffie verkeerd. En na afloop waren wij verzadigd. Als je dan na een dergelijke toch enigszins copieuze ‘lunch’ voor twee personen, in ons geval maar slechts € 18,50 hoeft af te rekenen, verlaat je helemaal voldaan de zaak.

 

 

Deze Hofpas aanbieding bij Dudok is mij zeer goed gevallen en ga hem binnenkort zeker nog een keer herhalen. Echt een aanrader!!!

 

Het Hofpasvoordeel bij Dudok is inmiddels gewijzigd. 

Hofpasvoordeel Dudok: 

25% korting op de Dudok High Tea

 

Een combinatie van Dudok patisserie, belegde broodjes, zoete & hartige lekkernijen en verschillende theesoorten van Betjeman & Barton.

Normaal € 21,50 p.p. met de Hofpas slechts € 16,10 p.p.

Wij serveren de High Tea elke dag tussen de 12:00 en 17:00 uur.

 

Let op deze actie geldt voor gezelschappen van 2 tot 8 personen. Vooraf reserveren onder vermelding van Hofpas verplicht.