Nieuw:
Flessentuintje
Flessentuintje
12-01-2021 0

2021
2021
29-12-2020 0

Galerie Schippers presenteert
Galerie Schippers presenteert
29-12-2020 0

Winter Fietstour
Winter Fietstour
02-12-2020 0

4 Hofpas-Tips voor Sinterklaas
4 Hofpas-Tips voor Sinterklaas
02-12-2020 0

5 mei Bevrijdingsfestival malieveld

Posted by admin 24-04-2018 0 Comment(s) Nieuws,

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. Ook in Den Haag vieren we dit natuurlijk uitbundig met het bevrijdingsfestival op het Malieveld met optredens op 5 verschillende podia en een podium in de Tweede kamer. In de weken voorafgaand aan 5 mei worden de Haagse bevrijdingsweken georganiseerd.

 

Het programma

Op het hoofdpodium wordt om 13.00 afgetrapt door DJ Fedde leGrand. Vanaf 21.45 wordt  het gratis festival spectaculair afgesloten door onze eigen Haagse Top-act Di-rect. Verder op het hoofdpodium onder andere Tim Akkermans, Candy Dulfer en Rondé.

 

Heel bijzonder is het podium in de Tweede Kamer. Hier treedt bijvoorbeeld de Haagse zangeres Samantha Steenwijk op (bekend van de TVOH). Ook geven de Clarks hier acte de présence. Wil je komen kijken neem dan je ID kaart mee. Anders kom je niet door de beveiliging. :(

 

Elk podium op het bevrijdingsfestival heeft zijn eigen sfeer. Naast het hoofdpodium is er bijvoorbeeld een Hip-Hoppodium, en een podium voor Dance muziek en een podium voor woordkunst met debat, dichters cabaretiers.

 

Kortom: er valt iets te kiezen op 5 mei!

 

Kijk hier voor het volledige programma.

 

 

Plein van de Vrijheid

Op het ‘Plein van de Vrijheid’ op het Malieveld Vrijheid biedt het Bevrijdingsfestival Den Haag ruimte aan organisaties die een belangrijke partner zijn voor het festival. De Haagse Wetswinkel, Unicef Den Haag¸ Bits of Freedom, Rode Kruis, ProDemos, Bibliotheek Den Haag, Humanity House en de Haagse Hogeschool zijn enkele van organisaties die je op deze informatiemarkt kan vinden. Ook De Hofpas is op de markt met een stand aanwezig.

 

 

Haagse Vrijheidweken van 13 april tot 5 mei

Voorafgaand aan bevrijdingsdag worden De Haagse Vrijheidsweken georganiseerd. Dit is een serie activiteiten over onderwerpen rond vrijheid, vrede, democratie, rechtsstaat en internationale rechtsorde. Van vrijdag 13 april tot en met zaterdag 5 mei staan ongeveer 50 activiteiten op het programma. Van debatten, wandelingen en tentoonstellingen tot films, lezingen en concerten.

 

Kijk hier voor het volledige programma van de Haagse vrijheidsweken.

 

 

 

Wat vieren we?

 

Bevrijdingsdag is natuurlijk een vrolijke dag met veel muziek. Maar wat vieren we eigenlijk? Voor de vrijheid in Nederland hebben in de Tweede Wereldoorlog velen gevochten en zelfs hun leven gegeven. Ook wij dragen vandaag de dag verantwoordelijkheid voor vrijheid. Want vrijheid is niet vanzelfsprekend. We moeten ons voortdurend blijven inzetten voor een vrije samenleving. Een samenleving waarin mensen zichzelf kunnen zijn en elkaar de ruimte geven. Een samenleving waarin mensen de vrijheid hebben om hun mening te uiten en waarin mensenrechten gerespecteerd worden.