Hofpas 2.0; Hoe werkt het loyaliteitssysteem?

Posted by admin 08-03-2019 0 Comment(s) Partnernieuws,

Het nieuwe loyaliteitssysteem en de apps werken op Windows, IOS (Apple) en Android.

 • Bij iedere aankoop in euro’s of punten, scan je het Hofpasje met de winkeliers app, vult daar het aankoopbedrag in vervolgens zet het systeem het % punten op de pas. Wij gaan uit van minimaal 1% van de aankoopwaarde.
   
 • Gespaarde punten kunnen worden ingewisseld in je eigen winkel, andere aangesloten winkels of aan een goed doel of vereniging worden geschonken. Anders dan bij het geven van korting, zal een deel van de punten weer bij jou worden ingewisseld. Ontvangen en uitgegeven punten worden maandelijks verrekend.

Wij komen uiteraard bij iedereen langs om te helpen bij het installeren en uitleg te geven hoe het werkt. Het is heel eenvoudig, iedereen kan het.

 

Aanbiedingen en kortingen

Om het spaarsysteem goed te laten werken is het een must dat bij alle aankopen punten gespaard worden. Maar er kunnen nog steeds aanbiedingen worden gedaan! Je kunt ervoor kiezen om:

 • standaard wat meer punten weg te geven en geen aanbiedingen te doen
 • of je geeft minder punten en doet vaker een aanbieding,

Het kan allemaal! Wij denken graag met je mee om jouw bedrijf zo goed mogelijk te positioneren.

 

Pashouders

De pashouder kan het pasje in de winkel meenemen en/of de app downloaden. Er kan meteen worden gespaard maar om de punten in te wisselen, moeten pashouders eerst hun pas activeren en een account aanmaken op dehofpas.nl. Na het downloaden van de app maakt de klant gelijk een account aan en kan dan meteen sparen en verzilveren.
 

Gerichte marketing

Doordat alle klanten een account aanmaken en het pasgebruik wordt geregistreerd, kunnen wij doelgroepgerichte marketing inzetten (segmenteren). Zeer prettig voor de pashouders om relevante aanbiedingen te ontvangen. Het pasgebruik en winkelbezoek zullen hierdoor toenemen.
 

Diverse spaardoelen

Sparen is voor iedereen leuk! Doordat klanten bij jou komen, stimuleer je natuurlijk het inwisselen van punten in jouw winkel. Zij kunnen ook sparen voor uitjes en attracties, net als bij de grote winkelketens. Sparen voor een verwencadeau of een lokaal goed doel is ook mogelijk. Zo geef je jouw klanten een beleving waar ze heel blij van worden!

Spaardoelen:

 • producten in jouw winkel
 • (culturele) uitjes
 • attracties & events
 • beauty- en wellness
 • sport & beweging
 • eten en drinken in restaurants
 • lokale goede doelen & verenigingen
   

Hofpas Cadeaukaart

een nieuw product is de Hofpas cadeaukaart met een tegoed naar keuze Grotere bedrijven in regio Den Haag kunnen hun medewerkers, relaties en vrijwilligers een Hofpas cadeaukaart geven als blijk van waardering of kerstcadeau. Ook kunnen Hofpaspunten als een beloningssysteem worden ingezet; door terugkerend een aantal punten op de pas te laten zetten voor bepaalde werkzaamheden of een bepaalde inspanning. In veel gevallen een leukere manier om vrijwilligers te belonen dat het geven van geld.
 

Het brede en diverse aanbod maakt de Hofpaspartners aantrekkelijk voor werkelijk iedereen. De grote bedrijven steunen hiermee lokale winkels en dragen hun steentje bij aan het levendig en divers houden van de winkelstraten. Het levert een extra bron van inkomsten waar de ondernemer niets voor hoeft te doen. Pure winst!
 

FINANCIEEL:

 • Extra inkomsten door de Hofpas cadeaukaart en Hofpaspunten als beloningsinstrument voor vrijwilligers en mantelzorgers
 • De ondernemer geeft in plaats van korting ten minste 1% van het aankoopbedrag aan spaarpunten. Het gangbare percentage is 5%.
 • Een deel van de punten zal weer bij jou worden ingewisseld.
 • 1 Hofpaspunt heeft een waarde van 1 eurocent.

Er zijn verschillende abonnementen mogelijk. De relatiemanagers komen langs om je te informeren.
 

Nog meer voordelen van de Hofpas


E-commerce

Je kan producten in De Hofpas webshop plaatsen. Het is heel makkelijk en kom je er alsnog niet uit, dan helpen we je! Hofpashouders kunnen kiezen of ze hun aankoop bij jou in de winkel komen ophalen of laten bezorgen. Het is een extra verkoopkanaal én het zorgt voor meer klanten in je winkel. Volgens Google* bezoekt 50% van de mensen die een lokale zoekopdracht doen, dezelfde dag nog de fysieke winkel. Doen dus!
 

Marketing

De Hofpas heeft al 56.000 pashouders en een bereik van ruim 60.000 unieke inwoners van regio Den Haag. Onze marketing is omni-channel, zowel on- als offline, als die twee gecombineerd. Als partner krijg je een of meerdere advertenties in al onze marketingkanalen. Wij zijn actief op Social Media met win-acties, Insta Storys, versturen wekelijks e-nieuwsbrieven, adverteren 2-wekelijks op de achterpagina van de goed gelezen krant De Haagse Tijden (oplage 65.000), maken artikelen met tips voor het weekend en staan met promoteams op events en dit is nog lang niet alles!
 

Netwerk

Wij hebben een groot netwerk in regio Den Haag. Wij werken samen met de Haagse Hogeschool, ROC Mondriaan, Den Haag Studentenstad, Leidse Universiteit campus Den Haag, Duurzaam Den Haag, Made in Moerwijk, Rabobank, Het Haags Ondernemershuis, de Community tegen Eenzaamheid, de Haagse Lerarenpas, de adviesraad voor de wijkeconomie, de Social Club Den Haag, Volharding, Florence, gemeente Den Haag en nog veel meer bedrijven en maatschappelijke organisaties. Wij brengen vaak onderling contact tot stand voor samenwerkingen en kennisdeling. Hier kun jij ook je voordeel mee doen!
 

Verhoog de loyaliteit van jouw klanten en trek nieuwe aan met het Hofpas loyaliteitssysteem! Meer weten? Bel ons! 070- 22 11 485