Nieuw:
Ga je mee wandelen ?
Ga je mee wandelen ?
09-06-2021 0

Rage Room FUN
Rage Room FUN
01-06-2021 0

Binnenhof in beeld
Binnenhof in beeld
22-05-2021 0

Beleef Madurodam met korting!
Beleef Madurodam met korting!
20-05-2021 0

Opening De Opkikker
Opening De Opkikker
17-05-2021 0

Parkoers – voor een relaxte lunch in het Zuiderpark

Posted by admin 24-08-2017 0 Comment(s) Reviews,

Willemijn Noordoven blogt onder de naam 'Ranja en Rosé' over Haagse Hotspots voor kids en ouders. Voor de Hofpas schrijft ze regelmatig over onze partners.

 

Door Willemijn Noordoven 

 

Laatst hebben wij een dagje Zuiderpark gedaan. En naast de leuke speeltuinen, het verrassend mooie park, het Zuiderparktheater en de ouderwetse treintjes heeft het Zuiderpark ons ook verbaasd met een gezellige en kindvriendelijke horeca, namelijk Parkoers.

 

 

Kinderen zijn zeer welkom

 

Parkoers is een nieuwe horeca voor koffie, brunch en lunch. Je komt de zaak binnen via een klein terras, beschut onder de bomen. En ook binnen waan je je, volgens mijn kids, in de jungle. Boven je hoofd hangen namelijk plantenbakken met hangende planten. Ook vallen de gezellige ronde zitjes en de lange leestafel direct op. Maar waar de kinderen vooral blij mee waren wat het fijne speelhoekje net naast de ingang. Eigenlijk is dit een heel handige plek, want zowel vanaf het terras als vanuit binnen kun je zicht houden op de kinderen. Ook het personeel is heel open en vriendelijk naar kinderen. De twee jongsten mochten hun treintje ook buiten gebruiken en de oudste werd uitgenodigd om zelf eens achter de bar te kijken waar zijn appelsap vandaan kwam. Bij Parkoers vinden ze het duidelijk leuk als er kinderen zijn, waardoor dit zéker een Ranja en Rosé locatie is.

 

 

Dadeltaartjes en lunchboxes

 

Op de lunchkaart staan niet heel veel, maar wel heel lekkere gerechten. Zo hebben ze verschillende salades, tosti’s en stevig belegde broodjes. Maar ook de zelfgemaakte taartjes zijn om te smullen. Ik koos voor een dadeltaartje en die was echt fantastisch. Daarnaast bieden ze voor de kinderen niet alleen lekkere pancakes, maar ook leuke en gezonde lunchboxen. Je kunt ze gewoon bij Parkoers opeten en -drinken, maar je kunt er ook voor kiezen om de box mee te nemen naar het park om lekker te picknicken. In de box zitten twee belegde boterhammen, een flesje biologische appelsap, een appeltje en zo’n stukje heerlijke dadelcake.

 

Parkoers is duurzaam

 

De producten die Parkoers gebruikt zijn zoveel mogelijk seizoensgebonden en komen bij voorkeur van de buren uit het Zuiderpark. En om duurzaam te kunnen ondernemen moet je verder denken dan alleen waar je producten vandaan komen. Je ziet het ook terug in het gebruik van het verpakkingsmateriaal: geen thee in heel sjieke doosjes, maar los uit een rozet of een suikerpotje in plaats van suikerzakjes. Maar wat vooral belangrijk is dat het personeel bij Parkoers de kans krijgt om werkervaring op te doen. Hier kunnen mensen met een arbeidsbeperking aan de slag. Zo zijn ze op een prettige manier aan het werk en verdienen ze hun eigen geld.

 

Gebruik je Hofpas bij Parkoers

 

Ben je bij Parkoers, gebruik dan je Hofpas. 

 

 

Dit blog is geschreven door:

Willemijn Noordoven van Ranja en Rosé

Haagse Hotspots voor kids en ouders