17 maart Museumnacht

Posted by admin 22-02-2018 0 Comment(s) aanbieding uitgelicht,

Zaterdag 17 maart 2018: de tweede editie van Museumnacht Kids 

Nog een paar dagen en dan is het zover, Museumnacht Kids brengt cultureel vermaak voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Meer dan twintig Haagse musea en culturele instellingen openen zaterdag 17 maart 2018 hun deuren tussen 17:00 en 22:00 uur. De tweede editie van Museumnacht Kids biedt een programma vol bijzondere tentoonstellingen en films, spannende speurtochten en geinige workshops, speciaal voor kinderen.

 

Programma en thema

Dit jaar is het thema ‘Beestenboel’ in bijna twintig musea en culturele instellingen. De avond start met een feestelijke opening in het Gemeentemuseum, verzorgd door de kikkerband Rockfrogs. Daarna moet de uitgebroken beestenbende bedwongen worden door jonge nachtinspecteurs, een avontuur op zich. Alle musea organiseren leuke tentoonstellingen, workshops, films en andere activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld een robothond aaien, insecten snacken - als je durft, of een gedicht schrijven voor je huisdier. Kinderen kunnen lekker creatief aan de slag door spinnen, muizenoren en hondenstaarten te knutselen. Museumnacht Kids wordt dansend en springend afgesloten tussen 21:00 en 22:30 uur op de afterparty in het Haags Historisch Museum.

 

Vijf clusters

Er zijn vijf clusters in Den Haag waar enorm veel leuks te beleven is: Centrum, Statenkwartier, Scheveningen, Voorburg en het Regentessekwartier. Er rijden bijzondere bussen van het Haags Busmuseum tussen deze clusters. Deze pendeldiensten zijn gratis voor Museumnacht Kids-bezoekers.

 

Beestachtig lekker hapje

Aan de innerlijke mens is ook gedacht, op alle locaties is wat te snacken en te drinken. Van grommende burgers tot insecten proeven, van een pannenkoekje tot een gepofte aardappel; beestachtig lekker eten staat op het menu bij de musea.

 

Neem je leukste vrienden mee en kom ook!

 

PS leuk als je verkleed komt :)

 

Hofpasvoordeel: 1 euro korting op de toegangsprijs. Log in en haal je kortingscode op en bestel je ticket online.