Nieuw:
Stap over en blijf genieten van voordeel
Stap over en blijf genieten van voordeel
21-09-2021 0

Miranda van Wilgen
Miranda van Wilgen
28-06-2021 0

Ga je mee wandelen ?
Ga je mee wandelen ?
09-06-2021 0

Rage Room FUN
Rage Room FUN
01-06-2021 0

Binnenhof in beeld
Binnenhof in beeld
22-05-2021 0

Koninklijke Onderscheiding voor oprichter Resto VanHarte

Posted by admin 31-01-2018 0 Comment(s) Het verhaal van ...,

Fred Beekers, oprichter van Resto VanHarte, is donderdag 25 januari 2018 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De kersverse Officier ontving de koninklijke onderscheiding omdat zijn leven voor het overgrote deel in het teken staat van ondersteuning van kwetsbare groepen in onze samenleving. Naast oprichter van Resto VanHarte was Beekers ook medegrondlegger van Artsen Zonder Grenzen. 

 

Bestrijdingsformule voor sociale isolatie


Resto VanHarte is één van de oudste sociale buurtrestaurants van Nederland. De landelijke non-profitorganisatie heeft inmiddels meer dan zestig Resto’s verspreid door het land. ‘Eenzaamheidsprofessor’ Jenny Gierveld noemde Beekers in haar motivatiebrief "de initiator van de bestrijdingsformule voor sociale isolatie en eenzaamheid door de oprichting van Resto VanHarte." Ex-minister van VROM Pieter Winsemius prees Beekers om zijn maatschappelijke gedrevenheid. “Fred Beekers bracht met zijn restaurants hoop waar alles verloren leek en liet een vonkje warmte overspringen op mensen die zich alleen wisten.”

 

Een leven in het teken van ondersteuning van kwetsbare groepen

 


Na een rechtenstudie startte Beekers zijn loopbaan in 1975 als actie-coördinator bij Amnesty International. Negen jaar later werd hij medegrondlegger van Artsen Zonder Grenzen. In deze periode was Beekers actief in tientallen ramp- en oorlogsgebieden. Van 1992 tot 1998 werkte hij als rampenexpert voor de VN in Ethiopië en Somalië. Daarna keerde hij terug naar Nederland en werd fractiemedewerker voor de Tweede Kamer. In die periode werd hij getroffen door de problematiek van sociale uitsluiting en eenzaamheid in Nederland. In 2004 richtte Fred Beekers Resto VanHarte op, een organisatie die zich richt op de problematiek sociale uitsluiting en strijdt voor opheffing van het taboe dat op eenzaamheid rust. Tegenwoordig is hij manager bij de Haagse Community tegen Eenzaamheid en ambassadeur van Resto VanHarte. “Eenzaamheid is één van de laatste taboes. Met Resto VanHarte pakken we dat aan. Want als er één plek is waar mensen niet alleen zijn, dan is dat wel aan een gemeenschappelijke eettafel,” aldus Beekers.

 

Bijzondere manager in Den Haag 

 

In Den Haag hebben we ook een heel bijzondere Resto Manager. Ben Lachhab is al ruim 10 jaar lang het kloppende hart van Resto VanHarte Haaglanden. Onder zijn leiding groeide Resto Haaglanden uit tot een restaurant op 7 verschillende lokaties. Resto Haaglanden vind je in de Schilderswijk (kinderresto), Laak, Loosduinen, Mariahoeve(2), Moerwijk en Hoge Veld.

 

Ben weet als geen ander mensen met elkaar in verbinding te brengen en betekent veel voor gasten, vrijwilligers en collega’s. Onlangs werd Ben in het zonnetje gezet vanwege zijn 10 jarig jubileum. Dat hij een bevlogen Restomanager is blijkt wel uit het interview in de film die voor deze gelegenheid werd gemaakt. Daarin zegt Ben 'In het geluk van anderen heb ik mijn geluk gevonden.' Kijk, daar verdien je wat ons betreft nou een lintje voor!!!

 

Bekijk hier het bedrijfsprofiel van Resto Vanharte

 

foto boven:  Vincent van den Hoogen