Koningsdag Den Haag 2018: Activiteiten, evenementen en tips

Posted by admin 17-04-2018 0 Comment(s) Artikelen & Specials,

Koningsdag in Den Haag staat zoals altijd bomvol van de diverse activiteiten. Van sfeervolle vrijmarkten tot hippe festivals en van historische boottochten tot sensationele kermisattracties; er is voor ieder wat wils.


Weet je al waar jij vrijdag naartoe gaat? Laat je inspireren!


Vrijmarkten

Tijdens de traditionele vrijmarkten worden de kelders en zolders leeggeruimd en kleuren de straten weer heerlijk oranje. In elke straat is het feest! Hieronder een overzicht van de grootste vrijmarkten in Den Haag:

 • Belgisch Plein en Stevinstraat - Belgisch Park
 • Boekhorststraat - Centrum
 • Frederik Hendriklaan - Statenkwartier
 • Keizerstraat - Scheveningen
 • Koningsplein - Regentessekwartier
 • Koningstraat en Lange Beestenmarkt - Schilderswijk
 • Leyweg - Morgenstond
 • Loosduinse Hoofdplein - Loosduinen
 • Newtonplein - Segbroek
 • Piet Heinstraat - Zeeheldenkwartier
 • Thomsonlaan - Bomenbuurt
 • Vlietpark - Wateringse Veld
 • Willem Royaardsplein – Benoordenhout

Kijk hier voor het volledige overzicht  (Bron:DenHaag.com)

 

 

The Life I Live Festival

Tijdens Koningsdag staat muzikaal Den Haag in het teken van het THE LIFE I LIVE festival. Dit wordt de tweede keer dat het festival zowel op Koningsnachts als Koningsdag plaatsvindt.


Het centrum wordt ingedeeld in diverse intieme, gezellige muziekdorpen, waar voor ieder wat te beleven valt. Van indie rock tot dance, voor jong en oud. 


Naast muziek worden er nog veel meer activiteiten georganiseerd. Bekijk hier het volledige programma.
 

Hofpaspartners Centrum Den Haag:

Poke & Avocado
Beukers dierenshop

 

 

 

Nationale Geraniummarkt - Lange Voorhout

Wat zeker niet mag ontbreken is de oudste geraniummarkt van Nederland, namelijk die op het Lange Voorhout. Dit evenement is even oud als koning Willem Alexander zelf, namelijk 51 jaar.
 

Diverse standhouders komen hier bijeen met een ruim, divers aanbod aan Geraniums, aangevuld met kuipplanten, vaste planten, vetplanten, kruiden, diverse kleine heesters en planten voor de groentetuin. Ook voor tuinartikelen kan je hier terecht. (Bron afbeelding: Groei & Bloei)
 

Neem onder het genot van een Oranjebittertje een kijkje op deze sfeervolle bloemenmarkt! De organisator van dit evenement, Groei & Bloei, is met de eigen stand ook aanwezig. De markt is open van 08.30 uur tot 17.30 uur.
 

Hofpaspartners Lange Voorhout:

R.M. Schippers Lijsten
Dutch Souvenir Café
Indonesisch Restaurant Garoeda
 

 

Wandeltour Rondje Den Haag

Speciaal voor Koningsdag wordt er een speciale editie van de “Wandeltour Rondje Den Haag” georganiseerd, genaamd de “Royal Oranje Wandeltoer”.


Geniet van een ludieke, tweeëneenhalf uur durende toer, waarin de vele hoogtepunten uit de geschiedenis van ons Koningshuis belicht worden. Uiteraard met een komische toon.


 

 

 

Willemsvaart

Voor het derde jaar op rij organiseert de Willemsvaart “Koningsdag op de Grach”. Dit jaar met live muziek op de boot. Met optredens van jong Haags talent; akoestisch duo Pro&Sharon en zangeres WhatEls. Daarnaast is er ook een verrassingsoptreden van een andere zanger/gitarist.


Er zijn diverse boottochten. De eerste start om 13.00 uur (bij IJSsalon Riva/Cafe de Bieb), de laatste start om 17.00 uur.

 


 

Koningskermis Malieveld

Tot zondag 29 april is het Malieveld omgebouwd tot het grootste Koningskermis van Nederland. Met ruim 70 diverse attracties, voor jong en oud, modern en nostalgisch, is deze kermis een daadwerkelijke publiekstrekker te noemen.
 

Als klap op de vuurpijl kan je op Koningsdag vanaf 22:00 genieten van een spectaculaire vuurwerkshow.
 

Hofpaspartners Malieveld:

Holland Souvenirs
Cencalli, La Casa del Maíz
Kopi Kopi Indonesisch Restaurant