Nieuw:
Stap over en blijf genieten van voordeel
Stap over en blijf genieten van voordeel
21-09-2021 0

Miranda van Wilgen
Miranda van Wilgen
28-06-2021 0

Ga je mee wandelen ?
Ga je mee wandelen ?
09-06-2021 0

Rage Room FUN
Rage Room FUN
01-06-2021 0

Binnenhof in beeld
Binnenhof in beeld
22-05-2021 0

Hofpas kiest voor lokaal

08-03-2017 0 Comment(s) Over de Hofpas,

Liever lokaal is de slogan van de Hofpas. Maar wat verstaan we daar nu precies onder? Lokaal verkocht, lokaal geproduceerd of misschien toch nog iets anders?

 

Wij willen graag een bijdrage leveren aan de lokale economie. Aan sterke, leuke en gezellige buurten met een goed en divers aanbod van winkels en bedrijven.

 

Dat doen we door er voor te zorgen dat mensen zoveel mogelijk hun geld lokaal uitgeven. Om dit geld vervolgens in de stad te houden is het belangrijk dat de winkel- of bedrijfseigenaar een local is.

 

Dát is voor de Hofpas het doorslaggevende criterium. Zo zorgen we ervoor dat lokaal geld ook lokaal blijft.

 

Lokaal geproduceerd is natuurlijk om veel redenen (vooral ecologische) ook heel goed. We stimuleren dat dan ook zoveel mogelijk. Maar het is voor ons geen voorwaarde.

 

En de HEMA of de ETOS dan?

 

Zijn HEMA en ETOS  geen grote bedrijven die in bezit zijn van grote aandeelhouders of genoteerd staan op de beurs? Zeker. Toch staan sommige HEMA en ETOS filialen bij ons op de site. Hoe zit dat ?

 

Beide bedrijven werken met een zogenaamde franchisemodel. Dit betekent dat lokale ondernemers zich kunnen aansluiten bij een landelijk keten maar voor een groot deel zelfstandig ondernemer zijn. Wij stellen franchisenemers ook in staat om zich aan te sluiten bij Hofpas.