.

Earth Day Den Haag – 4 tips om je voetafdruk te reduceren

Posted by admin 16-04-2018 0 Comment(s) Tips,

 

Leer op speelse, informatieve, familievriendelijke manieren bij te dragen aan milieubehoud. Goed voor mens, natuur en jouw portemonnee! Earth Day is een wereldwijd jaarlijks terugkerend evenement, waarin aandacht wordt gevraagd voor natuur, milieu en klimaatverandering.
 

Earth Day Den Haag
 

Earth Day Den Haag richt zich dit jaar op het reduceren van je ecologische voetafdruk. In samenwerking met Duurzaam Bezuidenhout & Geloven in Groen kan je zaterdag 21 april terecht bij het Christus Triumfatorkerk om je groenste beentje voor te zetten.
 

Earth Day is de perfecte gelegenheid om te leren en te delen, maar zeker ook om te netwerken. Zowel binnen als buiten de Kerk zullen er diverse activiteiten, presentaties en workshops voor jong en oud plaatsvinden. 
 

Eco-Markt
Op de Eco-Markt vind je een divers aanbod aan milieuproducten, fairtrade, vegetarisch en veganistisch eten, maar ook non-profit organisaties die zich op verschillende manieren inzetten om het milieu te beschermen. (bron afbeelding: Earth Day Netherlands)

 

Reduceer je voetafdruk!
 

Om je alvast goed op weg te helpen, hierbij 4 tips om een groen steentje bij te dragen en jouw ecologische footprint te verminderen:
 

1. Energie
 

Naast de nadelige milieueffecten zijn traditionele, fossiele energiebronnen niet onuitputtelijk. Met alternatieven als zonne-energie, windenergie, biomassa etc. reduceer je een aanzienlijk gedeelte van je footprint. En met de vele stimuleringen van de overheid (bijv. subsidies op zonnepanelen) ook financieel heel interessant. Dus doe maar duurzaam!
 

2. Voedsel
 

Eet je veel vlees, vis en zuivel? Probeer dan vaker te variëren met vegetarische en veganistische alternatieven. Beter voor het milieu, maar vooral voor je gezondheid. Inspiratie nodig? Kijk dan bijvoorbeeld naar het aanbod van de Ekoplaza, Madal Bal en de Veggie Doctor.
 

3. Vakantie
 

Vakantiereizen kunnen tot wel 30% van je totale voetafdruk omvatten. Het verduurzamen van je vakantie kan o.a. met de volgende tips:

- Reis indien mogelijk met de trein/bus
- Compenseer je CO2 uitstoot (plant bijv. een boom)
- Kies een reisbureau dat rekening houdt met het milieu (eco-vakanties)


4. Liever Lokaal
 

Last but not least: kies vaker voor LOKAAL. Bespaar tijd, moeite en (reis)kosten door meer in jouw buurt te ondernemen. Of het nou voor de dagelijkse boodschappen is, een avondje uit eten of een gezellige groepsactiviteit is; kijk eerst naar het lokale aanbod en houd je buurt levendig!
 

Met de Locatiechecker zie je welke Hofpaspartners er bij jou in de buurt zijn.