€ 500.000 subsidie voor verbeteringen winkelcentra

Posted by admin 18-04-2018 0 Comment(s)

Kan jouw winkelstraat wel een boost gebruiken? De provincie Zuid-Holland stelt € 500.000 beschikbaar voor winkeliers, ondernemers en gemeenten die samen hun winkel- of centrumgebied gaan verbeteren. Maar wees er snel bij, want wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De regeling wordt opengesteld van 1 mei tot 1 augustus 2018.


Investeer in je winkelstraat

De subsidie is bedoeld om leegstand tegen te gaan en om bij te dragen aan de aantrekkelijkheid in het centrum van steden, dorpen en wijken. Dit geldt zowel voor wonen, werken als recreëren.


Met de stijgende populariteit van internet(winkelen) verandert het winkel- en koopgedrag van consumenten. De Provincie probeert zo de samenwerking tussen winkeliers, ondernemers en de gemeente te stimuleren. (afbeelding: Provincie Zuid-Holland)
 

Vooronderzoek, QuickScans & Businesscases

De subsidie kan gebruikt worden voor diverse doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten gericht op het verbeteren van de onderlinge samenwerking, vooronderzoek voor het oprichten van een Bedrijven Investeringszone, haalbaarheidsonderzoek om tot compactere winkelgebieden te komen of het opstellen van een sterkte-zwakte analyse voor een winkelcentrum of gebied.


Voorwaarden

- Maximaal € 20.000 per project

- Maximaal 1 subsidie per winkel- of centrumgebied

- De subsidie geldt alleen voor 35 geselecteerde middelgrote winkel- en centrumgebieden die onder druk staan en waar kansen voor verbetering zijn.


Kijk voor alle regels en voorwaarden op de informatiepagina van Provincie Zuid-Holland